Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Держслужбовець повинен бути цнотливим

Президент Віктор Янукович вніс до Верховної Ради законопроект, яким державним службовцям забороняється бути членами політичних партій.

Про це йдеться у проекті закону про державну службу, який оприлюднений на сайті парламенту.

Також, згідно з документом, державний службовець не має права організовувати страйки та брати в них участь.

Законопроектом пропонується заборонити державним службовцям брати участь у передвиборній агітації, крім випадків їх реєстрації кандидатом на виборну посаду.

Однак, у разі реєстрації державного службовця кандидатом на виборні посади, він повинен протягом двох тижнів з моменту реєстрації подати заяву про надання відпустки на період виборчого процесу.

«Державний службовець під час виконання посадових обов’язків не має права демонструвати свої політичні погляди та вчиняти інші дії, що будь-яким чином можуть свідчити про його особливе ставлення до певних політичних партій», - йдеться у законопроекті.

Водночас, дія цього законопроекту, у разі його ухвалення, не поширюватиметься, зокрема, на президента, членів Кабміну, перших заступників та заступників міністрів, народних депутатів, помічників-консультантів народних депутатів, працівників прокуратури, яким присвоюються класні чини, та суддів.

Також до цього переліку відносяться працівники органів державної влади, що виконують допоміжні функції та функції з обслуговування, працівники суб’єктів господарювання державної форми власності, військовослужбовці, особи рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ та інших органів, яким присвоюються спеціальні звання.

Українська правда

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com