Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Європа має зрозуміти

В ході суду на екс-прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко європейська громадськість змогла усвідомити, наскільки глибока для України проблема виконання домовленостей з Росією про постачання газу від 2009 року. Таку думку висловив президент Київського міжнародного енергетичного клубу «Q-club» Олександр Тодійчук в ході круглого столу «Чим закінчиться газовий конфлікт України з Росією» в Інституті Горшенина.

За його словами, до початку судового розгляду у справі Тимошенко в Європі мали дуже поверхневе уявлення про умови постачань російського газу в Україну. «Відкрили кран — пішов газ, і в Європі на цьому заспокоїлися. Сьогодні багато європейців дійсно дивуються — невже ви дійсно платите таку ціну? Тобто це судова справа, при усьому його негативі, все ж принесла Україні невелику користь. Навіть пересічні громадяни Євросоюзу отримали інформацію про те, якою ціною Україна в січні 2009 року вирішила газовий конфлікт з Росією», — цитує експерта УНІАН.

«В результаті, громадська думка в Європі, хай і із запізненням, але починає переходити на сторону України. Росіяни теж розуміють, що ціна для України несправедлива, але продовжують закриватися «харківськими угодами». На заході «Газпром» якраз і намагається довести, що українці постійно вимагають все більших знижок», — додав Тодійчук.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com