Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ШТРАФНІ ОЧКИ

В Україні на козацьких радах існував такий звичай — нанизувати на списи старшину, яка, кажучи сучасними словами, була «корумпованою», «не виконувала передвиборчих обіцянок». У цьому плані хочу звернути увагу передовсім не на каральний, а на інший, так би мовити, побічний позитивний ефект. Страчений марновладець, здирник і хапуга — «в силу об’єктивних причин» вже не міг знову, кажучи по-сучасному, балотуватися на наступний термін. Такий механізм і забезпечував «свіжу кров» в органах самоврядування, належну ротацію кадрового складу тодішньої влади. Не в приклад владі нинішній, в якій ми від виборів до виборів простежуємо вертеп практично з одними й тими ж «акторами», таке собі кадрово-персональне пересипання з пустого в порожнє.

Сьогодні, тільки ми, виборці, можемо запровадити механізм швидкого оновлення влади. А саме, пропоную перед наступними виборами до ВР запровадити шкалу підрахунків, яка б фіксувала перебування всіх кандидатів у попередніх скликаннях Ради (у тім числі й поточному) — шляхом нарахування штрафних очок.   Тобто до «резюме» кожного кандидата додавати кількість штрафних очок за попереднє перебування у ВР. Партійні списки також таким чином перерахувати й вивести загальну суму балів кожної партії, що восени-2012 балотуватимуться до ВР. Відтак, маючи таку інформацію — ми й будемо робити свій вибір!

 От цей показник і має засвідчити наскільки насправді НОВА та чи інша команда. Звісно, зі свого боку я дещо упереджено назвав запропонований показник «штрафні очки», але можна дати емоційно нейтральне визначення, скажімо —  «коефіцієнт парламентського досвіду».

Олександр НАКАЗНЕНКО
вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com