Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Астраханський морський вузол стане центром портів Росії

Астраханський морський транспортний вузол в найближчій перспективі очікують серйозні зміни. Він стане центром морських портів Росії в Каспійському басейні. Централізація дозволить посилити портові потужності і збільшити вантажообіг консолідованого морського порту.

Нещодавно в Астрахані пройшла нарада з питань розвитку портових потужностей Каспійського регіону, про це повідомляє Астра Новости. Нова структура буде координувати діяльність морського транспортного вузла на Каспії. Його філії з'являться в містах Оля і Махачкала. Нагадаємо, реорганізація морських портів і одночасно державних басейнових управлінь водних шляхів і судноплавства в Російській Федерації йде з 2011 року. Передбачено створення восьми басейнових адміністрацій морських портів.

За словами Олександра Давиденка, організація АМП дозволить вирішити безліч проблем. Зокрема, створити єдину систему оповіщення та ліквідації аварійних ситуацій і здійснювати ефективні операції з пошуку і порятунку людей, що терплять лихо на морі. Держава зможе більше уваги приділяти безпеці мореплавання і підтримання порядку в порту.

- Всі ці перетворення спрямовані на оптимізацію системи державного управління в цілях дотримання національного законодавства і вимог міжнародних договорів торговельного мореплавства, - запевнив глава Росморречфлота. - Держава прагне підвищити конкурентоспроможність російських портів. Наше завдання - зробити бізнес морських портів інвестиційно привабливою галуззю.

На нараді в Астрахані в черговий раз постало питання про ліквідацію деяких організацій, що займаються перевалкою вантажів в обласному центрі. Представники обласної влади повідомили, що в рамках агломерації Астрахані вся берегова частина міста буде упорядкована. Це означає, що вантажні причали будуть винесені з центру міста. Два нині існуючих порту перенесуть за межі міста. Але куди саме, поки не визначено. Остаточне рішення має бути прийнято після 15 червня, коли відбудеться спільна нарада, на якому буде обговорено питання вдосконалення функціонування астраханських портових потужностей.

Процес перенесення портових потужностей обумовлений, зокрема, прийнятим генеральним планом розвитку Астрахані. Регіональне керівництво при цьому підкреслює, що організації, що займаються перевалкою вантажів, не будуть ліквідовані. Мова йде про зміну дислокації, щоб і власники не втратили бізнес, і люди були працевлаштовані.

Територія морського порту Астрахань складається з 40 віддалених один від одного земельних ділянок, розташованих у межах міста, що унеможливлює їх подальше розширення. Сукупний обсяг вантажопереробки в 2011 році склав 4000000 659,6 тисячі тонн. Морський торговельний порт Оля здатний приймати судна з осадкою до 4,5 метра. До складу першого вантажного району входить 19 причалів, у тому числі 16 - вантажних, три - для портового і службово-допоміжного флоту. По завершенні будівництва першого вантажного району порту загальна проектна потужність вантажних терміналів складе вісім мільйонів тонн.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com