Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ВАС ВІДСТЕЖИТЬ УЛЬТРАТОЧНИЙ МІКРОЧІП

Розробка нового мікрочіпа, який дозволяє визначати місце розташування людини з точністю до сантиметра, немов підтверджує біблейські побоювання, що одного дня люди проміняють свою свободу і незалежність на зручність. Фактично, саме стільниковий телефон сьогодні виступає в ролі «мітки звіра».

Як повідомляють з компанії «Broadcom», там розробили надточний мікрочіп, який може визначати місце розташування телефону з точністю до сантиметра, незалежно від того, чи знаходиться він в приміщенні або поза ним. Теоретично, йому навіть під силу визначати, на якому поверсі ви перебуваєте, завдяки використанню датчика атмосферного тиску, який вже давно використовується в Android. Компанія називає цю здатність «всюдисущою навігацією» і планує використовувати її для електронної комерції. Наприклад: сповіщати власника магазину про те, що перед його дверима з’явився покупець і навіть який товар він зараз уподобає, аби вмить запропонувати йому ту чи іншу знижку або акцію.

Приблизно 82% американців мають стільникові телефони, і не менше половини від цього числа — власники смартфонів. В найближчому майбутньому більшість американців володітимуть смартфонами, завдяки яким їх місце розташування буде відоме з точністю до сантиметра.

Нагадаємо, що зовсім недавно влада США почла широко використовувати невеликі беспілотники спостереження. Це пояснили  необхідністю підтримки внутрішньої безпеки в країні. Тепер влада США може заощадити купу грошей, просто змусивши стільникові компанії відстежувати переміщення підозрюваних за їх телефонами.

Не секрет, що продукти від Apple, Google і Microsoft таємно відстежують фізичні переміщення своїх користувачів і заносять ці дані у файли. Як багато має пройти часу, щоб влада перетворила на звичайну справу передачу провайдерами і стільниковими компаніями наших електронних листів, паролів і списків дзвінків?

Цікаво, що біблейські слова про те, що товари, які не мають «позначок звіра» не зможуть купуватися або продаватися, реалізуються зараз прямо на очах. Використанню мобільних пристроїв як платіжного інструменту, прив’язаного до кредитної карти стає звичним явищем. Скоро ті, у кого не буде мобільного телефону, не зможуть взагалі взаємодіяти з сучасним світом, хіба що їм залишиться жити відлюдниками або тримати ферму десь в пустельних місцях.

«Інтернет речей», в якому кожен прилад має своє підключення до всесвітньої мережі, дає зелене світло тотальному спостереженню за людиною.

Єдиний шлях, яким може йти прогрес, не руйнуючи базових прав людини, полягає в сворій законодавчій забороні використовувати компаніями і урядами технології, які можна використати для стеження за людьми. Нині ми бачимо якраз зворотне: усі зусилля спрямовані на те, щоб знищити останні залишки приватної свободи людини.

infowars.com

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com