Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Call -центри на службі комунальників

У багатьох містах почалося реформування житлово-комунального господарства. Починають працювати єдині call-центри, куди кожен споживач зможе звернутися з питань житлово-комунальної сфери. У тому числі і по роботі міськтепломережі і міськводоканалу (хоча вони, як і раніше, залишаються окремими організаціями). Комунальники також міркують, як організувати через call-центр співпрацю з міськелектромережею і міськгазом.

Запровадивши таку систему після отримання телефонного запиту диспетчер буде передавати дані в єдиний обслуговуючий центр, а вже звідти вони потраплять в необхідну службу. Тобто колл-центр - це своєрідний посередник між споживачем та працівниками житлово-комунальної сфери. Така схема надання послуг допоможе городянам не бігати самим по різноманітним інстанціям у пошуках потрібних фахівців, а зробивши всього лише один дзвінок, отримати необхідну послугу.

Одним із мотивів для старту реформи ЖКГ в містах її ініціатори називають прагнення заощадити на "зайвих" посадах. У місті працює багато дублюючих служб, які можна буде скоротити, якщо всіх об'єднати. У підсумку вивільнені кошти дозволять не підіймати тарифи на комунальні послуги для населення. Особливо актуально створення єдиного центру для великих мегаполісів, наприклад, організація такого call центру в Москві допоможе заощадити багатомільйонні грошові кошти і чіткіше координувати роботу всіх служб міста.

Створення єдиної телефонно-довідкової служби комунальних підприємств забезпечує якісне обслуговування споживачів послуг і стане з'єднувальною ланкою між підрозділами, а інтеграція з системою обліку дозволить курирувати весь цикл обробки запитів - від їх прийому диспетчерською службою, до контролю над якістю виконання.

Для прискорення виявлення аварійних ситуацій на об'єктах комунального підприємства, може бути передбачено підключення до колл-центру датчиків контролю. Інформація про спрацювання датчика надійде в диспетчерську у вигляді телефонного дзвінка або sms повідомлення і запустить процес ліквідації аварії. На випадок виникнення аварійної ситуації та проведення відключень, проект call-центру зможе передбачати режими автоматичного інформування споживачів.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com