Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ПРОЦЕНТ БЕЗ РЕЗЕРВУ

19,4% опитаних проголосували б за Партію регіонів в наступну неділю проти 22,4%, які могли б проголосувати і симпатизують партії

У Партії регіонів найнижчий потенціал залучення виборців з усіх партій, які можуть взяти участь в осінніх виборах до Верховної Ради і подолати п’ятивідсотковий бар’єр. Про це свідчать результати дослідження електоральних переваг GfK Ukraine, проведеного в червні 2012 року.

Як повідомляє прес-служба GfK Ukraine, 35% громадян, які планують прийти на вибори Верховної Ради 28 жовтня 2012 року, ще не визначилися, за яку партію голосувати.

При цьому в червні з усіх партій, які долають п’ятивідсотковий бар’єр, потенціал залучення виборців був найнижчим у Партії регіонів — 1,15: 19,4% опитаних проголосували б за неї на виборах в наступну неділю проти 22,4%, які могли б проголосувати і симпатизують партії. Потенціал об’єднаної опозиції (Батьківщина та Фронт змін) становить 1,39 (19,3% проти 26,9%), партії УДАР — 1,87 (12,4% проти 23,1%). У Компартії України, яка близька до подолання бар’єру, потенціал високий — 1,86 (4,7% проти 8,8%).

«Основою передвиборчою стратегією для опозиційних партій має стати перетворення прихильників у виборців, які віддадуть свій голос за партію в день голосування. Для Партії регіонів головним завданням стає розширення кола тих, хто симпатизує партії і вважає можливим проголосувати за неї», — заявив заступник директора GfK Ukraine Гліб Вишлінський, коментуючи результати соціологічного дослідження.

В опитуванні взяли участь 1000 респондентів  вікком від 16 років. Вибірка репрезентативна для населення України за статтю, віком, регіоном проживання та розміром населеного пункту.

Опитування проводилося методом особистого інтерв’ю вдома у респондента в рамках Омнібуса GfK Ukraine.

www.liga.net

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com