Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Благодійність – це просто

Молоде покоління українців починає запроваджувати новий підхід до благодійності, використовуючи соціальні мережі. Так, 24-річна киянка Ольга Кудіненко успішно збирає великі суми для допомоги онкохворим дітям. Інструментом збору коштів став її Інтернет-проект «Таблеточки» у мережі Facebook. Завдяки цьому нехитрому механізму всі небайдужі можуть перерахувати кошти на придбання ліків для дітей або власноруч придбати у закордонних подорожах чи відрядженнях необхідні ліки і привезти їх в Україну. При цьому акцент робиться на недорогих препаратах, недоступних в Україні. Акція «Гаманець або життя» дозволила усім бажаючим віддавати на благодійність дрібні монети, що залишаються у людей після туристичних поїздок за кордон. На зібрані кошти також купуються ліки.

За рік благодійної діяльності Ользі вдалося не лише зібрати тисячі доларів і євро для купівлі ліків і оренди квартири для хворих дітей, а й придбати на зібрані гроші (287 тис. грн., або 35 тис. дол.) сепаратор крові для загальноукраїнської дитячої лікарні «Охматдит». В рамках акції «Один день для дітей» Ользі вдалося залучити 23 провідні столичні рекламні агенції, офісні працівники яких перерахували на благодійність свою денну зарплату. Завдяки цьому вдалось зібрати 100 тис. грн. (12,5 тис. дол.) і придбати для лікарні «Охматдит» 10 електронних крапельниць. Рух коштів Ольга демонструє на веб-сайтах своїх проектів та на своїй сторінці у Facebook. Зусилля Ольги Кудіненко вкотре доводять, що «вірус благодійності» знаходить сильний відгук в серцях багатьох українців.

Ольга Кудіненко – звичайна дівчина, яка своїм прикладом доводить, що для воістину великих справ, окрім великого бажання, мало що потрібно. Такі люди, як Ольга, – зразок високої свідомості, безкорисливого служіння і сили духу. Вона настільки завзято та переконливо говорить, що мало хто може їй відмовити. Разом з цим вона ніколи не буває нав’язливою. Такі люди, як вона, своїм співчуттям та щирим прагненням покращити життя інших людей здатні творити майбутнє усієї країни.  Вона показала, що для реальних змін не потрібні політики, потрібне лише прагнення і готовність діяти. А дорога, на яку ти ступив, сама приведе тебе до цілі.

В своїй роботі благодійні фонди в Києві працюють в різних напрямках реалізуючи багато програм, надаючи реальну допомогу.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com