Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Андрагогічний семінар викладачів Чернівецької філії МАУП

Освітній процес у новому надсучасному приміщенні, де за сприяння базового закладу розпочала новий 2012/2013 навчальний рік Чернівецька філія МАУП, набуває нових форм та властивостей, оскільки більш зримим та відчутним стало наповнення всіх складових якості освіти у процесі підготовки фахівців.

Цей принцип трансформується в тому числі і завдяки вимогам МАУП, адже Академія повсякчас надає перевагу одному з найголовніших критеріїв якості освіти - якості викладачів, показник якого, наприклад за Шанхайською системою оцінювання має складати 40 % рейтингу навчального закладу.

Саме тому питання удосконалення використання форм роботи та методів навчання викладачів ЧФ МАУП в нових наданих умовах стали основним мотивом андрагогічного семінару, який відбувся 01 листопада ц.р. з кількістю учасників - 22 викладачі структурного підрозділу МАУП. Спрямовуючими в інтерактивному семінарі викладачів стали повідомлення директора ЧФ МАУП Олександри ПОЛЯК “Викладацький інструментарій у сучасних вишах” та завідувача бібліотекою Марії СКРИПНИК “Пошук джерел інформації: можливості системи МАУП”.

Друга частина семінару, в якій був застосований принцип конструктивізму, включала три етапи відтворення інструментів практики викладання. Перший - “Форми та методи навчання у виші: ПІДГОТОВКА до викладання. Що важливо враховувати?”, під час якого викладачі Оксана ДУБЕЦЬ, Ірина АНТОНЮК та Марина САВЧУК відтворили 6 (шість) інструментів підготовки до викладання для застосування. Другий - “Форми та методи навчання у виші: ПРОЦЕС викладання. Чим бажано користуватися - інструменти учіння, під час якого викладачі Алла ГЛУЩЕНКО, Ігор КОВБАС, Тетяна ЗАВОЛОВИЧ, Тетяна ІЛЬЧУК, Анастасія МЕЛЬНИК відтворили 11 (одинадцять) інструментів. І завершальний третій - “Форми та методи навчання у виші: РЕЗУЛЬТАТИ викладання. Чому навчені студенти?. Що вони демонструють під час працевлаштування?”, під час якого викладачі ЧФ МАУП Галина КРУШНІЦЬКА, Анжела МАКСИМЧУК, Наталія ШЕВЧУК - відтворили 5 інструментів, в основі яких взаємозв’язок між підготовкою у виші та можливостями працевлаштування.

Резюмуючою на андрагогічному семінарі стала креативність всіх викладачів через готовність застосувати апробовані інструменти, так і продовжувати наповнення комплексів навчальних дисциплін зі 10-ма їх складовими, що деталізувала ще раз фахівець кафедри

Ольга АНДРЕЙЧУК.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com