Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

В Україні заборонили всі нові російські фільми

Президент України Петро Порошенко підписав закон про заборону трансляції російських фільмів, що з'явилися після січня 2014 року.

Інформація опублікована на сайті Верховної Ради України.

Як повідомляється, законопроект «Про внесення змін до Закону України „Про кінематографію“ (щодо фільмів держави-агресора)» було повернуто з підписом президента вчора, 20 квітня.

«Метою законопроекту є вдосконалення правового механізму захисту національної безпеки України в інформаційній сфері шляхом обмеження будь-яких форм пропаганди, використовуваних державою-окупантом», — сказано в пояснювальній записці.

Документом пропонується поширити норму про заборону трансляції фільмів вироблених фізичними та юридичними особами держави-агресора, які не містять популяризації або пропаганди передбачених попереднім реченням органів і дій, на фільми, вироблені після 1 січня 2014 року і (або) вперше опубліковані (оприлюднені) після 1 січня 2014 року.

Раніше повідомлялося, що Нацрада України з питань телебачення і радіомовлення проведе позапланову перевірку телеканалу найбільшого українського бізнесмена Ріната Ахметова «Україна» по серіалу про бойовиків Донбасу.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com