Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Алюмінієві вікна, як альтернатива

У будівельній практиці західної Європи алюмінієві вікна останнім часом практично наздогнали за обсягом продажу традиційні дерев'яні конструкції, захопивши близько третини валового ринку. У будь-якому європейському місті є велика кількість будівель, фасади яких виконані з алюмінієвих конструкцій. У торгових центрах великопрогонові алюмінієві конструкції створюють простір і затишок. Красиві у своїй простоті, засклені фасади головних офісів великих фірм відображають їх обґрунтованість, ефективну діяльність і благополуччя.

Слід відразу зазначити, що в конструкціях вікон і дверей алюміній застосовується тільки у вигляді спеціальних сплавів. Найчастіше - це сплав типу Al Mg Si 05, який при високій міцності має також високі пластичні властивості. Конструкції з алюмінієвих сплавів мають антимагнітні і вогнестійкі властивості. Спеціальні захисні покриття надають їм велику довговічність і привабливий зовнішній вигляд, що не вимагає додаткової обробки лицьової поверхні.

Використовуючи алюмінієві конструкції, можна втілити в життя будь-яке конструктивне рішення. Яким би не був архітектурний стиль приміщення, воно впишеться в загальний інтер'єр. Можна виготовити вікна різноманітних розмірів, різних форм, які мають будь-який тип відривання стулок (зрушення по вертикалі, поворотно-відкидний, відкидний механізм). Такі конструкції повністю екологічні, адже сплав, який використовується в процесі їх виготовлення, не має в складі шкідливих речовин і важких металів. Часто, такі домішки виділяються в навколишнє середовище тоді, коли на них впливають будь-які зовнішні чинники.

Можна використовувати алюмінієві конструкції для скління мансарди, балкона або організувати зимовий сад. Власники котеджів або заміських будинків часто використовують їх для скління веранд. А господарі квартир - для лоджій і балконів.

Такі вікна поділяються на два типи (залежно від профілю - «холодні» і «теплі».

Перший тип використовують для зовнішнього скління. У ньому міститься особлива поліамідна термічна вставка. Вона не дає компонентам конструкції промерзати в холодну пору року. Такий виріб можна використовувати навіть в тих районах, де клімат взимку досить суворий.

Другий тип використовують для скління внутрішнього, де теплоізоляція не є необхідною. Найчастіше його застосовують для балконів, офісних перегородок та міжкімнатних дверей.

Потрібно відзначити, що процес встановлення алюмінієвих вікон мало чим відрізняться від аналогічної процедури з металопластикової продукцією. Однак деякі відмінності все ж є. Потрібно відзначити той факт, що окремі виробники впроваджують у свої конструкції певні нововведення і оригінальні засувки, про які потрібно попередньо дізнаватися. Найчастіше компанії всю необхідну інформацію вказують в документації.

Кращим варіантом буде монтаж алюмінієвих вікон безпосередньо фахівцями від виробництва. В цьому випадку можна бути впевненим, що всі проведені дії виявляться якісними. Більш того, якщо через якийсь час будуть виявлені недоліки або вади, можна сміливо звертатися до виробника, який однозначно надає гнучку гарантію.

Основний колір алюмінієвого вікна, звичайно, традиційний - білий. Але, якщо замовник забажає, можна забарвити його, використовуючи спеціальні стійкі барвники, в будь-який колір і відтінок (система RAL). Внутрішні і зовнішні камери профілю виробляють окремо. За рахунок цього, вони можуть мати різне забарвлення.

Порошкоподібну фарбу розпилюють на профіль. Потім його поміщають в спеціальну термічну камеру, яку попередньо розігрівають до 200 ° С. У ній частинки даної фарби полімеризуються. Так утворюється стійке яскраве покриття.

Головними перевагами алюмінієвого вікна є:

1) Досить стабільні форма і розміри. Вони не бояться перепадів температури, підвищення вологості. Виріб не збільшується в обсязі і не всихає.

2) Висока звуконепроникність (особливо у «теплих» профілів). Це дозволить значно знизити рівень шуму, що проникає з вулиці у внутрішні приміщення.

3) Можливість монтажу на великі площі, що дозволяє склити фасади будівель.

4) Довгий термін служби, який становить понад вісімдесят років. Крім того, вікно збереже всі початкові характеристики.

5) Стійкість до механічного впливу.

6) Несприйнятливість до газів і кислот.

7) Мінімальний догляд (регулярне миття). Не потребує будь-яких оновлень, в тому числі фарбування.

8) Стулки щільно прилягають до рами, що дозволяє відмовитися від використання особливих зимових утеплювачів. Це не тільки збереження гарного зовнішнього вигляду, а й значна економія часу і сил.

9). Пожежна безпека.

Необхідно ще раз підкреслити, що сучасні конструкції алюмінієвих вікон не тільки відповідають всім вимогам нормативних документів сьогоднішнього дня (з тепло-, звукоізоляції, повітронепроникності і т.п.), але і дозволяють створювати вікна будь-яких форм, розмірів, типів відкриття і членування світлових прорізів , тобто втілювати в життя будь-які фантазії дизайнерів.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com