Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Вплив на нервові клітини дозволить лікувати найрізноманітніші хвороби

Фармацевтична компанія GlaxoSmithKline і компанія Verily Life Sciences оголосили про старт нового проекту - Galvani Bioelectronics. Завдання полягає в розробці та поширенні біоелектронних пристроїв, які допомагають в боротьбі з різними хронічними захворюваннями за рахунок впливу на нервові клітини за допомогою електрики.

У фахівців є підстави вважати, що таким способом можна тримати під контролем цукровий діабет другого типу, астму і артрит. На старті проекту планується зібрати клінічні підтвердження ефективності методу при різних типах захворювань.

Зокрема, в експериментах на тваринах вже було показано, що метод допомагає при діабеті, коли організм ігнорує гормону інсуліну. Вплив в цьому випадку зосереджена на кластері хімічних сенсорів біля головних артерій в шиї, де відстежується рівень інсуліну і глюкози в крові. Датчики посилають інформацію назад в мозок через нерв, координуючи реакцію організму на ці показники. Експерименти показали, що використання методу допомогло підвищити чутливість організму до інсуліну, яка і страждає при діабеті другого типу.

«Через 10-20 років, я думаю, буде безліч таких мініатюрних приладів, які будуть доступні для вас і мене при відвідуванні лікаря», - поділився віце-президент компанії GlaxoSmithKline Кріс Фамм (Kris Famm).

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com