Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЄС поставив умову Україні для виділення 600 млн євро

Європейський Союз надасть Україні другий транш кредиту у розмірі 600 млн євро, якщо влада скасує мораторій на експорт необробленої деревини. Про це заявив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер після зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом у Брюсселі.

"Повинен сказати, що Україна розуміє останні 2-3 роки, що реформи дуже важливі, великі масштаби, це дуже великі зміни. Ми знаємо, що висувається законопроект про деревині, і мені здається, що це достатньо для того, щоб виділити 600 млн євро, які очікують українці. Це буде зроблено в найближчі тижні", — сказав він.

Нагадаємо, мораторій на експорт лісу-кругляка був введений для того, щоб зупинити безконтрольну браконьєрську вирубку лісів в Україні, а також забезпечити сировиною українські деревообробні підприємства.

Раніше Гройсман заявляв, що українська економіка повинна виробляти і експортувати готову продукцію з високою доданою вартістю. "Ми не країна-тартак", – підкреслив Гройсман.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com