Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Чи потрібні ДБЖ (ИБП) в будинках і квартирах?

Прагнення наповнити щоденний побут зручністю і комфортом виправдано. Саме вдома людина може зняти напругу, відпочити від обов'язків на роботі, насолодитися приємним спілкуванням з рідними близькими. Але створення затишку передбачає не тільки покупку зручної меблі та установку якісної сантехніки і сучасних побутових приладів. Весь арсенал пристроїв просто не представляє цінності, якщо є неполадки в роботі електричної мережі. Аварійне відключення електрики може вивести на кілька годин кухонні прилади, комп'ютери, цифрову техніку з ладу. Такі відключення негативно позначаються на показниках працездатності пристроїв і їх термін служби.

Які ж можна вжити заходи, щоб виключити негативні наслідки від неполадок в роботі електромережі? Багато жителів столиці вже знайшли відповідь на це питання. Найпростішим і надійним способом організувати безперервне живлення є ДБЖ для дому, які пропонує сайт elektro.in.ua придбати в Україні. Джерела безперебійного живлення є автоматичні пристрої, які мають акумулятор. Саме він накопичує в собі заряд, а при необхідності перетворює його в електричний струм. Навіть на момент повного знеструмлення мережі прилади будуть працювати. Харчування буде надходити від бесперебойніка.

Особливості вибору ДБЖ для дому

Правильно і грамотно підібране джерело безперебійного живлення для будинку вирішує відразу кілька завдань:

  • запобігає передчасному виходу з ладу приладів, обладнання, техніки, мережевих пристроїв і т. д .;
  • забезпечує якісне енергопостачання в районах з нестабільним живленням;
  • забезпечує автономну роботу обладнання на момент відключення електрики.

джерела безперебійного живленняДжерела безперебійного живлення для будинку сьогодні представлені продукцією різних марок. Відмінності полягають в конструктивному виконанні, принципі роботи, технічних характеристиках, ціні і інших показниках. Безпосередньо перед покупкою потрібно визначитися з метою придбання пристрою безперебійного живлення. Для захисту простих пристроїв, некритичних до відключень напруги або його провалів, відмінно підійдуть пристрої лінійно-інтерактивного типу. Вони демонструють ефективність при роботі з циркуляційними насосами для сонячних батарей, автономним освітленням тощо.

Але даний тип не підходить для організації резервного живлення пристроїв, чутливих до якості синуса. Йдеться про опалювальне обладнання, цифрову техніку, свердловинні насоси. В даному випадку фахівці рекомендують розглянути варіант покупки бесперебойніка, що працює за принципом подвійного перетворення напруги. Але в будь-якому випадку можна з урахуванням поставлених завдань підібрати оптимальну модель ДБЖ, так як сьогодні інтернет-магазин elektro.in.ua пропонує досить великий вибір пристроїв.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com