Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Глава Нацбанку України відправлена у відставку

Верховна Рада України відправила у відставку главу Національного банку України (НБУ) Валерію Гонтарєву. У відповідь Гонтарєва заявила, що її завдання на посаді глави НБУ виконано.

Гонтарєва написала заяву про відставку 10 травня 2017 р., до відставки вона перебувала у відпустці. З 11 травня 2017 р обов'язки голови НБУ виконує перший заступник голови Яків Смолій. Верховна рада призначає і звільняє голову НБУ за поданням глави держави. Президент України Петро Порошенко запропонував призначити на цей пост Смолія.

"Я вважаю мою місію повністю виконаною, тому що реформи проведені", - заявила Гонтарева і додала, що вперше в історії України відставка не стала наслідком політичного рішення.

НБУ перетворений в європейський інститут, підкреслила Гонтарєва. "Що було зроблено? По-перше, забезпечена макрофінансова стабільність. Країна перейшла на гнучкий валютний курс і почала нову монетарну політику інфляційного таргетування", - пояснила Гонтарєва. Зараз валютні коливання на ринку сприймаються спокійно і без паніки.

Під час її перебування на посаді глави НБУ співпраця з МВФ та іншими міжнародними фінансовими організаціями успішно розвивалася, що дозволило наростити золотовалютні резерви України до $ 18,4 млрд.

Українська банківська система очищена від неплатоспроможних банків, що відновило її стійкість. "Банки здорові, прозорі і вже готові відновити кредитування", - доклала  Гонтарєва.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com