Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Цифрова держава: у Зеленського анонсували нововведення для Украйни

Бренд презентують в Запоріжжі.

В Офісі президента Володимира Зеленського розповіли про підготовку до International IT Forum. 27 вересня, в Запоріжжі, нам розкажуть про цифрову державу, пишуть на сайті ОП.

- За підтримки Офісу президента відбудеться International IT Forum в Запоріжжі. На ньому буде вперше представлений бренд цифрової держави, - сказано в повідомленні.

Локації форуму:

Панельна дискусія.

Лекції власників і керівників компаній світового рівня, про інновації в бізнесі, державному чи муніципальному управлінні.

Інтерактивна виставкова зона з розробками в робототехніці, віртуальної і доповненої реальності, автоматизації, smart-технологіях.

Радник президента Михайло Федоров зустрівся з організаторами форуму і розповів, як новий бренд вплине на Україну.

- Україна перетвориться з аутсорсингової країни в країну, яка створює продукти в сфері інформаційних технологій. Саме тому ми всією командою на чолі з Офісом Президента з радістю підтримуємо ініціативи, які відповідають нашому баченню перспектив розвитку держави, і, крім цього, спрямовані на розкриття наявних можливостей бізнесу в епоху цифрових змін, а також на популяризацію цінності інновацій серед українців в цілому . Однією з таких ініціатив є International IT Forum в Запоріжжі, - зазначив Федоров.

В ОП підкреслили, що на форум чекають учасників з різних країн, представників більше 3000 компаній зі сфери інновацій та IT. Мета - "популяризація цінності якісного життя з впровадженими інноваціями, демонстрація комфорту, зручності та доступності цифрових змін, які відбуваються в державі".

Ідея Зеленського - "Держава в смартфоні"

У Володимира Зеленського запропонували концепцію "Держава в смартфоні". 13 червня пообіцяли перевести в Інтернет частину послуг держави. Закінчити процес планують до кінця правління Зеленського. Бізнесмени, та й прості українці не будуть взаємодіяти з владою. У Зеленського нововведення підносять як боротьбу з корупцією.

- Ми повинні спільно готувати ініціативи, законопроекти і здійснювати кроки, що знімають бар'єри на шляху до цифрової економіки та електронного урядування, - зазначив президент.

Радник глави держави Михайло Федоров пообіцяв до 2024 року "перевести 90% всіх державних послуг в режим онлайн, в три рази зменшивши кількість взаємодій громадян і бізнесу".

У стратегію входять 200 електронних послуг, в тому числі реєстрація ТОВ, електронний кабінет забудовника і проект "Е-Малятко" (останній для реєстрації даних про немовлят).

 

11 липня Федоров запропонував ввести цифрову ідентифікацію громадян. Ця система поряд з електронними банківськими послугами та цифровим підписом BankID і MobileID - спроба піти від "паперової" документації. Це частина програм "Держава в смартфоні" і "Цифрова економіка". Підтверджувати ваші дані в мережі будуть автоматично, перепис населення теж пройде за допомогою всесвітньої павутини.

30 липня вийшов указ президента про е-послуги. В Україні з`явиться єдиний веб-портал електронних послуг, де зберуть дані українців з держреєстрів (про майно, землі, транспорт, податки і доходи та інше). Громадянин зможе увійти в електронний кабінет і дізнатися про себе все в одному місці.

Обирати президента і депутатів теж будемо онлайн.

- У нас уже зараз є проект The Vote - заявив Федоров.

Спочатку на платформі з'являться опитування. Громадяни покажуть, що думають про чиновників. У 2024 року обіцяють перші онлайн-вибори.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com