Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

У 2021 році українці завезли рекордну кількість вживаних автомобілів

У 2021 році в Україні зареєстрували понад півмільйона автомобілів з пробігом. Це абсолютний рекорд для країни.

Минулий рік став рекордним за кількістю реєстрацій старих машин. Так, тільки в останньому місяці 2021 року в Україні поставили на облік 47,3 тисячі ввезених з-за кордону легкових автомобілів з пробігом. Це на 18% більше, ніж роком раніше.

А ще в грудні кількість реєстрацій імпортованого секонд-хенду в чотири з половиною рази перевершило число поставлених на облік нових легкових автомобілів (10,5 тис.шт).

Якщо ж підвести підсумки за рік, то в 2021 - му український автопарк поповнили 517,4 тисяч легкових авто з пробігом-це на 46% більше, ніж у попередньому році і абсолютний рекорд для країни.

Цікаво, що 83 з кожної сотні легкових автомобілів, які минулого року пройшли першу реєстрацію в Україні, були розмитненими машинами з пробігом.

Найчастіше українці реєстрували: Volkswagen-90,2 тис. автомобілів, Ford - 45 тис.автомобілів, Renault — 42,9 тис. автомобілів, Skoda — 38,4 тис. автомобілів, Opel — 33,1 тис. автомобілів.

До речі, в кінці 2021 року в Україні різко зріс попит і на комерційні автомобілі. Перше місце з продажу зайняв Citroen, друге місце у Renault, а на третьому розташувалася італійська марка Fiat.

Нагадаємо, що в 2021 році вперше за сім років в Україні продали понад 100 тисяч нових автомобілів. Причому продажі росли з самого початку року.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com