Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

КОМУ ДЗВОНИЛА КОНДОЛІЗА РАЙС?

Подекуди дуже і дуже кортить зазирнути за лаштунки великої геополітики. Ну якщо, не великої, то принаймні хоча б за лаштунки геополітики середньої руки.

Адже справді цікаво, любі друзі та люті недруги – подивитися на те як із скреготом обертаються жорна політичного прагматизму на відьмацькому млині ( який конспірологи сорм”язливо називають „”світовим урядом” ). Особливо, подібна зацікавленість зростає після перемоги  серпневої кримінальної контрреволюції  у  нашій с вами сумовитій вітчизні. Можна навести незлічену кількість версій – від потаємних торгів довкола України під часу саміту (паскудне слово, що й казати) мірошників чортового млина ( кодова назва G-8) у Санкт-Петербурзі  аж до відверто   конспірологічної версії про те, що справжнього Ющенка було заарештовано, а у ніч проти  3 серпня Україну здавав двійник – маріонетка „народного президента ”. Що й казати  обидві версії дуже цікаві і мають повне право на існування у довколишньому передапокаліптичному світі. Щоправда від першої версії смердить нездоровим путінолюбством – мовляв у цього слизького хлопчика стільки нафтодоларів, що й  хабара  може дати аби тільки Захід віддав йому Україну. Друга версія, навпаки, відлунює неабиякою закоханістю в пана помаранчевого  бухгалтера, адже переконує нас у його незламній чесності та порядності, себто у тих якостях, які хоружівський  парвеню  не  може мати і поготів. Автори та поширювачи обох версій  не враховують відвертої та цинічної простоти передапокаліптичного світу, у якому ми існуємо. Згідно цієї   злої мудрості знищення України цілком щиро можуть  хотіти і московська і вашингтонська і  брюсельска фракції у  G-8. Згідно цього пекельного ладу, непідкупних людей не існує і тому, той, хто обіцяв українському народу, що бандити сидітимуть у в’язницях, може  так само пообіцяти бандитам, що  український народ сидітиме у в’язниці – знайшлися б відповідні кошти.  Але, все ж таки – як приємно вимислювати різноманітні  конспірологічні бздури та несамовито шукати чорну кішку в  темній кімнаті. Життя стає веселішим, заляпані лайном та кров’ю політики випромінюють трохи не янгольську чистоту дій та задумів, а те, що  чорної кішки у темній кімнаті не  має  не так вже й важливо. В крайньому разі, кімнатного чорного тигра можна вигадати.

У пам’яті постійно  зринає абсурдистський монолог  про  американські валєнкі та   про помаранчі, отруєні наркотиками. Від нього не так вже й далеко до  передвиборчих листівок 2004 року, які переконували нас в тому, що Ющенко – агент спецслужб США. Після перемоги помаранчевих ( нема куди   від правди подітися)   певні кроки  третього президента третьої республіки  на міжнародній арені  майже співпали з тим, що писали кучміни євразійці у своїх листівках. Йдеться насамперед про  зраду українців Придністров’я та про практично повний параліч української зовнішньої політики на латиноамериканському напрямі. Принаймні, саме після цієї геополітичної акробатики значна кількість українських консервативних революціонерів встигла цілком щиро жахнутися та щиро зрадіти тому, що не була на Майдані. Що й казати, Україна – не Грузія. Саакашвілі використовує США для реалізації  грузинських національних інтересів, власне кажучи для створення  Великої Грузії. У нашому ж випадку, США використовують Ющенка для просування власних національних інтересів. Про Велику Україну не йшлося і не йдеться. Звичайно ж, той факт, що Україною керують або  з посольства США, або з Вашингтону у телефонному режимі не міг викликати великого  незадоволення і у нових і у старих українських правих. Але, якщо перші просто бридилися подібною протиприродною ситуацією, то останні  ( чи то через дурість, чи то через дуже велику дурість ) вбачили в США надійного союзника, який не дозволить РФ проковтнути Україну і тому готові були потерпіти те, що президент України фактично перетворився на генерал-губернатора штату Юкрейн. Їх пошили в дурні. Не було ніяких потаємних  торгів у Санкт-Петербурзі. Тому ніхто  не ув”язнував  помаранчевого бухгалтера і не робив шляхом пластичної операції у шпиталі СБУ його двійника. Просто із самого центру пекла прийшла  певна вказівка усій пекельній агентурі на Землі і  в ніч проти  3 серпня Ющенка просто виконував цю вказівку, яку до нього в телефонному режимі донесла Кондоліза Райс.  . США – імперія.  Всі імперії діють за принципом – розділяй та володарюй.  США не є виключенням. Намагання посварити та максимально послабити ЕС та РФ і посилити свій вплив у північній Євразії  є складовою частиною зовнішньої політики США. Так само будь-яка дестабілізація в Україні відгукнеться і в РФ і в ЕС, у тому числі і в енергетичній сфері. Безперечно, такий варіант є більш профанічним, але   сутність питання не змінюється, роги та копита ворогу роду людського проступають і в цій цілком прагматичній, геть не сакральній схемі розвитку подій. Залишається не багато - почекати і побачити і можливо все буде значно страшніше, аніж ми уявляємо зараз. Принаймні буде зовсім не важливо – дзвонила Кондоліза Райс чи ні Ющенку. Або його двійнику.

Богдан ВИШНЕВЕЦЬКИЙ
вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com