Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

НЕКОМПЕТЕНТНІСТЬ РІШЕНЬ МІНОСВІТИ

Про результати перевірки використання коштів Державного бюджету України, виділених Міністерству освіти і науки України на підготовку робітничих кадрів

Міністерство освіти і науки, як спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади у сфері освіти, не виконує покладених на нього чинним законодавством функцій щодо здійснення державної політики у галузі освіти: мережа профтехзакладів не затверджувалася; Тимчасовий державний перелік професій з підготовки кваліфікованих робітників у профтехзакладах не приведено у відповідність з вимогами ст. 31 Закону України «Пропрофесійно-технічну освіту», конкретний перелік професій для кожного ступеня профтехосвіти відсутній; методичні рекомендації щодо розрахунку мінімального рівняфінансового забезпечення функціонування профтехзакладів та вартості підготовки одного кваліфікованого робітника незатверджені; нормативний документ щодо затвердження бланка свідоцтва про атестацію вищого, професійно-технічного, загальноосвітнього навчального закладу відсутній;Інструкцію про порядок заповнення бланка ліцензії та бланка додатка до ліцензії не приведено у відповідність з вимогами чинного законодавства.
Міністерство освіти і науки:
не створило належної системи формування та виконання державного замовлення, аналіз стану забезпечення регіонів кваліфікованими робітниками відсутній, реальна потреба у професійній підготовці робітничих кадрів за державним замовленням не визначена;
відмежувалося від здійснення контролю за видачею ліцензій на підготовку кваліфікованих робітників; не налагодило високопрофесійного наукового, аналітичного, інформативного супроводження власних управлінських рішень; не забезпечило контролю за діяльністю навчальних закладів щодо професійної підготовки робітничих кадрів.
Внаслідок цього навчальними закладами -2004 та 2005 роках перевищено обсяги державного замовлення з прийому у кількості 15867 чол.; -2004 році допущено не до виконання затверджених обсягів по випуску — на 18106чол.; зараховано без обгрунтувань потреби робітничих кадрів та понад визначені ліцензійні обсяги у 2004 році 1117 учнів,
у 2005 — 963 учні.
Непродуманість і певною мірою некомпетентність управлінських рішень Міністерства освіти і науки щодо оптимального забезпечення регіонів кваліфікованими робітниками сприяли порушенням чинного законодавства, призвели до безсистемності підготовки робітничих кадрів навчальними закладами; виникнення серйозних диспропорцій між потребою і обсягами підготовки робітничих кадрів; їх підготовки за професіями, які не мають реального попиту на ринку праці; створення проблем у працевлаштуванні випускників набули системного характеру.
Занепад матеріально-технічної бази професійно-навчальних закладів, відсутність підручників, особливо сучасних, з професійно-теоретичної підготовки, є наслідком політики фінансування профтехосвіти з боку Міністерства освіти і науки та Міністерства фінансів за залишковим принципом.
Недотримання керівниками установ нормативів навчально-виробничих площ ПТНЗ та житлових площ у гуртожитках в
розрахунку на одного учня, у т.ч. і внаслідок використання їх не за призначенням, шляхом надання в оренду різним структурам, негативно впливає на навчальний процес, а відповідно, і на рівень підготовки майбутніх кваліфікованих робітників.
Неналежне виконання Міністерством своїх повноважень призвело до непрозорого планування бюджетних коштів. В порушення вимог чинного законодавства у 2004 та 2005 роках затверджено за спеціальним фондом кошторисів видатки без економічних обґрунтувань у сумі 112,3 млн. грн. та безпідставно збільшено у 2005 році надходжень на суму 9,1   млн. гривень.
Виконання Міністерством освіти і науки, за сприяння Міністерства економіки та Міністерства фінансів, державного замовлення у 2004-2005 роках без вивчення ринку праці, потреб економіки та необхідності працевлаштування випускників відповідно до чинного законодавства, призвело до використання коштів Державного бюджету України з правопорушеннями та неефективно у сумі 114 млн. грн., з них: з бюджетними правопорушеннями — 66,8 млн. грн., неефективно та недоцільно використано 37,7 млн. грн., неефективне управління коштами склало 9,1 млн. гривень.
Валентин
СИМОНЕНКО,
голова Рахункової
палати України
вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com