Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЧИНУШІ ВИМАГАЛИ ХАБАРА

Відділ боротьби з корупцією і хабарництвом столичного Управління з боротьби з організованою злочинністю зібрав матеріали стосовно 49-річної співробітниці однієї з київських районних держадміністрацій і 47-річної співробітниці Управління освіти того ж району. Про це повідомляє Forum.

Двоє посадовців відомих державних закладів, зловживаючи службовим становищем, вимагали й отримали хабара в розмірі 19 000 гривень від директора столичного приватного товариства з обмеженою відповідальністю. Ця сума мала пришвидшити оплату виконаних товариством ремонтних робіт у навчальних закладах району. Всього 190 000 гривень. Тобто хабарниці вимагали від ремонтників за отримання законної оплати за їхню працю 10% загальної суми.

Прокуратура Києва відкрила справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 368 Кримінального кодексу України: «Отримання хабара у великих розмірах, чи то службовою особою, яка обіймає відповідальну посаду, чи то групою осіб за попередньою змовою…», за якою обвинувачуваний може отримати до десяти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Обох фігуранток справи затримано. А через три дні до київського УБОЗу звернувся громадянин із заявою про те, що одна із затриманих, яка працювала в Управлінні освіти, також вимагала в нього хабара. Заяву зареєстровано і відправлено для ухвалення рішення, відповідно до чинного законодавства, в слідчий відділ прокуратури Києва.

Нині провадяться слідчі дії щодо встановлення іншої протиправної діяльності підозрюваних. Чи не беруть вони приклад зі свого керівництва в київській мерії і Міносвіти?

За матеріалами ЗМІ

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com