Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЗАМАХ НА НЕДЕРЖАВНУ ФОРМУ ОСВІТИ

Прем’єр-міністру України
В.ЯНУКОВИЧУ

Шановний Вікторе Федоровичу!

Звернутися до Вас нас змусила ситуація, яка склалася у відносинах Міжрегіональної Академії управління персоналом з Міністерством освіти і науки України, очолюваним міністром Станіславом Ніколаєнком.

Трудовий колектив Академії, співробітники та викладачі, переконані, що в Україні цілком очевидною є позиція Міністерства освіти і науки України, спрямована на послідовне й цілеспрямоване руйнування освітніх закладів недержавної форми власності. Особливо це стало помітним після призначення на посаду міністра ос-віти і науки члена Соціалістичної партії Станіслава Ніколаєнка. Ставши міністром, Ніколаєнко одразу вирішив змінити організаційно-правову форму недержавних вищих навчальних закладів, у зв’язку з чим на тривалий час призупинено процедуру проходження ліцензування значної кількості спеціальностей та відокремлених структурних підрозділів Академії. Такі дії міністерства Господарський суд Києва визнав незаконними.

Упродовж кількох місяців цього року Міністерство освіти і науки України здійснило перевірки освітньої діяльності Академії та її регіональних підрозділів, які, за нашими оцінками, проходили упереджено й необ’єктивно.

У результаті цих перевірок Державна акредитаційна комісія анулювала ліцензії у п’яти регіональних підрозділах Академії.

Національна служба примирення та посередництва, Державний комітет України з питань регуляторної політики вважають, що це рішення не відповідає вимогам чинного законодавства України.

За останні кілька тижнів конфлікт між Міністерством освіти і науки України та Академією ще більше загострився. 26 вересня 2006 року Державна акредитаційна комісія на своєму засіданні прийняла безпрецедентне рішення про відмову у видачі дипломів випускникам МАУП та про анулювання ліцензії 32 відокремленим структурним підрозділам МАУП.

Таке рішення викликає гнів та обурення багатотисячного колективу співробітників та викладачів Академії. Адже, реалізувавши таке рішення, без роботи залишаться кілька тисяч громадян України, буде зруйновано трудові колективи, які готували для держави фахівців та виховували їх патріотами України.

Звертаємося до Вас з надією, що зможете об’єктивно оцінити цю ситуацію та зупинити проти-правні дії міністра Ніколаєнка.

З повагою голова профкому МАУП
С.ЯРОШЕНКО

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com