Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ХТО Ж РОЗПАЛЮЄ МІЖНАЦІОНАЛЬНУ ВОРОЖНЕЧУ?

Генеральному прокуророві України
О.Медведьку

Шановний Олександре Івановичу!

В ефірі 5 телеканалу 27 вересня 2006 р. о 21.10 один з головних рабинів Києва (їх чомусь кілька — мабуть, результат перевиробництва) Яків дов Блайх стверджував, що Міжрегіональна Академія управління персоналом — антисемітська організація, а всі позитивні судові рішення вона отримала у зв’язку з начебто тотальною корупцією судової системи, яку треба реформувати. Тобто фактично він стверджував, що МАУП виграє всі справи зі звинувачення її в антисемітизмі через дачу хабарів.

Цілком ймовірно, що дов Блайх через погане володіння українською і російською мовами не все правильно розуміє і вимовляє, але те, що він сказав, підпадає під ознаки злочинів, відповідальність за які передбачено ст.161 (розпалювання міжнаціональної ворожнечі) і ст.383 (заздалегідь неправдиве повідомлення про вчинення злочину) Кримінального кодексу України.

Направляємо як спростування сказаному дов Блайхом кілька рішень судів, зокрема Верховного Суду України, в яких обгрунтовано підтверджується відсутність у діяльності МАУП ознак розпалювання міжнаціональної ворожнечі і встановлення наклепницьких дій «рабинів» і «не рабинів» на кшталт Блайха.

Неодноразові прокурорські перевірки видань Академії, які провадилися за заявами професійних єврейських громадських діячів, також показали відсутність порушень чинного законодавства.

Просимо перевірити заяви і твердження Блайха і прийняти необхідні заходи реагування.

Від керівництва телекомпанії «5 канал» вимагаємо надати запис передачі, яку вела журналістка Наталка Якимчук з Яковом дов Блайхом, Генеральній прокуратурі для проведення відповідного роз­слідування і МАУП для пред’явлення позовної заяви суду. У разі надання ефіру представнику МАУП для спростування брехні і наклепу на Академію, які прозвучали з вуст Якова дов Блайха, позовні вимоги до «5 каналу» не пред’являтимемо.

В.Короткін,
секретар Наглядової ради

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com