Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Переслідування МАУП — замах на свободу думки

Прем’єр-міністру України
В.Януковичу

 

Від випускників Міжрегіональної Академії управління персоналом дізнався про те, як ставляться до них ті, кого називають працедавцями: з повагою, заявляючи, що знання грунтовні, а практичні навики міцні. Цим саме підтверджують, що МАУП — заклад серйозний і авторитетний. А випускники МАУП працюють практично в усіх сферах суспільної діяльності. І те, що в усіх регіонах України до цього ВНЗ ідуть молоді люди вчитися, що контингент студентів не зменшується, що є можливість створювати нові факультети, спеціальності, свідчить про його перспективність і популярність — не тільки в Україні, а й у всьому світі.

Запитайте студентів Міжрегіональної Академії управління персоналом, чи цікаво їм вчитися, чи люблять вони свій навчальний заклад. Почуєте лише схвальні відгуки про творчі зустрічі з видатними людьми, про поїздки Україною і за кордон, про україномовні дискотеки і психологічні тренінги — веселе і незабутнє студент­ське життя.

Чому ж тоді у Мініс­терстві освіти і науки так «щиро» стурбовані тим, що «спеціалісти неякісні», «дипломи підроблені», «студенти липові», «викладачі неосвічені»?

А хто перевірив усе це неупереджено, об’єктивно, зрештою, чесно? А чи всі ВНЗ України недержавного зразка перебувають під прицілом чиновників від освіти? Чи скрізь у ВНЗ України, які мають статус державних, всі викладачі — генії, академіки, члени АНУ; студенти — відмінники, випускники — спеціалісти вищої категорії?

Отут і стають зрозумілими причини пильної уваги влади до МАУП.

По-перше, МАУП — це конкурентоспроможний ВНЗ України, до якого йдуть не тільки абітурієнти, а й викладачі, бо тут можна не тільки отримати знання, мати пристойну зарплату, а й продовжити навчання в аспірантурі та докторантурі, видати якісну книжку, надрукувати статтю. Та й заробітна плата вища, ніж в інших навчальних закладах.

По-друге, МАУП — вищий навчальний заклад національного, національно-патріотичного, націоналістичного спрямування в найкращому розумінні цього слова. Девіз МАУП «Бог і Україна» муляє очі багатьом «безбатченкам» «на нашій, не своїй землі», як писав великий Шевченко.

По-третє, МАУП — це навчальний заклад з яскраво вираженим національним обличчям. Це і патріотичне спрямування, і український національний консерватизм, який тут пропагується, і стовідсоткове слово за українську мову. Саме те, що тут народилася Українська Консервативна партія — одна з прогресивних у сенсі національно-демократичного руху в Європі, стало причиною відвертих гонінь на МАУП як на навчальний заклад. І хоч вступ до партії, як і сповідування тієї чи іншої ідеології, це вибір самого студента — залежно від його світовідчуття, внутрішнього переконання, і хоч студентів в УКП всього 25%, а в партії українського консерватизму переважно вчені, викладачі — представники української національної елі­ти, — переслідується саме вищий навчальний заклад, якому приписують усі сущі і несущі гріхи: ксенофобію, антисемітизм, юдофобію.

А до чого тут «неякісний спеціаліст», «сфальсифіковані дипломи»? Адже дипломи, як і студентські квитки, видає Міністерство науки і освіти, програми і навчальні плани затверджуються державними стандартами, а викладачі часто працюють в державному і в недержавному ВНЗ одночасно.

Отож Міністерство освіти і науки переслідує МАУП все-таки не за прорахунки у роботі ВНЗ, який платить у державний бюджет України багатотисячні податки, надає освітянській і науковій еліті робочі місця, перераховує у Пенсійний та інші фонди великі суми, провадить благодійницьку роботу, а за «інакомисліє», за ідеологію, що є порушенням Конституції України. Подумайте, панове, чи не рубаєте ви сучок, на якому сидите!

 

Редактор газети «Гомін Волині»
Володимир Засєкін
Луцьк

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com