Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Ніколаєнко і Садовий: підступна змова проти МАУП

Обласним радам Обласним державним адміністраціям Обласним прокуратурам Обласним управлінням внутрішніх справ

Міжрегіональна Академія управління персоналом висловлює свою повагу і звертається з таким.

Міністр освіти і науки С.Ніколаєнко видав 6 жовтня 2006 року безпрецедентний за своїм безглуздям, незаконний і цинічний наказ про анулювання ліцензії у 26 відокремлених структурних підрозділах Академії, які зовсім недавно, у червні 2006 року, проліцензовано після проведення обов’язкових перевірок. Усі перевірки дійшли висновку, що освітні послуги надаються Академією на рівні державних вимог.

Що стало підставою для прийняття С.Ніколаєнком такого неадекватного і безвідповідального рішення, наразі невідомо, оскільки жоден з перерахованих у наказі ВСП безпосередньо перед прийняттям рішення не перевірено і відповідних актів не складено. Усі регіональні структурні підрозділи Академії створено за погодженням з місцевими органами влади, вони првадять відкриту діяльність, тісно співпрацюють з органами освіти і користуються повагою в населення і працедавців відповідних регіонів.

Радше йдеться про політичне замовлення, оскільки сам С.Ніколаєнко не раз у своїх розмовах посилався на погодження начебто своїх незаконних дій із представниками влади, не розкриваючи, з ким саме. Є інформація, що він отримав 10 млн доларів за знищення Академії. Цілком ймовірно, що це помста за критику. Навряд чи можна серйозно сприйняти «критику» міністра щодо якості навчання в МАУП, оскільки Академія — єдиний ВНЗ в Україні, який безплатно забезпечує студентів підручниками, і єдиний у СНД, який має Телеуніверситет, з’єднаний практично з усіма регіонами. Та й за іншими показниками МАУП перебуває на високих позиціях. З травня 2006 p. С.Ніколаєнко видав схожий наказ щодо п’яти відокремлених стру­ктурних підрозділів Академії в Чернігові, Кривому Розі, Житомирі, Чернівцях та Ужгороді.

Державний комітет України з питань регуляторної політики і підприємництва визнав дії С.Ніколаєнка незаконними.

Національна служба посередництва і примирення також визнала рішення Міносвіти таким, що не відповідає вимогам закону, порушує соціально-трудові інтереси найманих працівників.

Господарський суд Києва виніс ухвалу про призупинення дії наказу МОН від 03.05.06.

Академія підготувала судовий позов про ви­знання незаконним наказу С.Ніколаєнка від 06.10.06., відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Про ліцензування освітніх послуг».

До Кабінету Міністрів України надійшло близько 5 000 заяв, звернень, протестів незаконність дій С.Ніколаєнка з вимогою його відставки.

В Академії навчаються студенти з 30 країн світу. Керівникам цих держав надіслано листи про свавілля, яке чинить міністр.

Для навмисної дискредитації Академії С.Ніколаєнко використовує свого поплічника — однопартійця М.Садового, який є народним депутатом і секретарем Комітету з питань освіти і науки Верховної Ради України. М.Садовий, зловживаючи службовим становищем, звертається з наклепницькими зверненнями до правоохоронних органів щодо перевірок Академії. Хоча неодноразові перевірки Академії, здійснені за його попередніми зверненнями, показали безпідставність і надуманість його звинувачень.

Сам Садовий відомий з публікацій у ЗМІ тим, що він у нетверезому стані, з такою ж нетверезою молодою жінкою скоїв у Кіровограді ДТП, після чого намагався зникнути з місця події.

Про рівень «порядності» і «моральності» Садового свідчить його оприлюднений лист до екс-голови Верховної Ради України Литвина, де він по-жебрацьки випрошує собі додаткову житлову площу, не маючи на це прав і нехтуючи правами тисяч співгромадян, які реально потребують поліпшення житлових умов.

Генеральна прокуратура України розглядає заяви МАУП та інших організацій про порушення проти С.Ніколаєнка і М.Садового кримінальних справ за протидію законній господарській діяльності (ст. 206 КК України), зловживання владою або службовим становищем (ст. 364 КК), а також вимагання хабара та притягнення його до відповідальності за нецільове використання коштів Державного бюджету на суму більш як 570 млн грн.

Головна мета всіх інсинуацій С.Ніколаєнка і М.Садового — дискредитація високого статусу Академії як передового ВНЗ, відомого своєю національно свідомою, патріотичною позицією, намагання внести сум’яття в трудові і студентські колективи Академії та її відокремлених структурних підроз­ділів, викликати сумнів у громадян України та інших держав у доцільності навчання в Академії. Але це їм не вдасться зробити, бо правда завжди перемагає.

Враховуючи абсолютно неадекватні дії С.Ніколаєнка, рішення Держ­підприємництва, рекомендації НСПП, просимо до вирішення що виникли в результаті незаконних дій С.Ніколаєнка в судовому порядку, утриматися від дій, які можуть завдати шкоду законним правам та інтересам трудових та студент­ських колективів відокремлених структурних підрозділів Академії в регіонах України.

З повагою
Голова Наглядової ради Г.Щокін

Ректор

М.Головатий

Голова Ради трудового колективу
            С.Ярошенко

Голова Студентської ради М.Кухар

 

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com