Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Американці: штрихи до народного портрету

Відомо, що 69% жителів США не переймаються насильством на телеекрані й у кіно. Це їх розважає! 74% вважають, що світова війна, яка не заділа б території Америки, була б найкращим вирішенням питання перенаселення світу.

84% дотримуються принципу «після нас — хоч потоп».

Їм байдуже до порятунку тропічних лісів, озонового шару, збереження природи для нащадків. Це вже проблеми дітей, а вони, впевнені батьки, повинні досягати всього самостійно.

88% американців ви­ступають за те, щоб вважати підозрюваного винним з моменту його затримання і не випускати його
з-під варти доти, доки той не доведе свою невинність. У доповіді Американського товариства соціологів зазначено, що переважна частина американців — «жадібні егоїсти, зорієнтовані тільки на виживання».

Америка — світовий центр сатанізму. Більшість американців дотримуються думки, що США «роблять багато доброго».

Такого ж погляду до­тримуються 20% громадян Західної Європи та іслам­ських держав. У Латинській Америці, де США має особливо великий вплив, — тільки 12%.

Сексуальних маніяків на сто тисяч мешканців у США у десять разів більше, аніж у решти світу. США — лідер у всьому західному світі зі СНІДу, згвалтувань, вагітності неповнолітніх, педофілії — практично з усіх сексуальних аномалій.

36 млн американців голодують. 42% населення перебуває на межі бідності. Якщо в серед­ньому співвідношення доходу робітника й президента у США 1995 року становило 1:141, то 1995-го — вже 1:475.

Американські підлітки споживають більше наркотиків, аніж підлітки будь-якої іншої розвиненої країни.

У США — сотні тисяч юних повій. Як зазначив один з експертів Френк Барнаба, «ми спостерігаємо 70-відсоткове зростання кількості малолітніх повій, родини яких належать до середнього класу». Середній вік дівчат, які недавно ступили на цей шлях, становить 13 років. Деяким немає і 9 років.

Після сексуальної революції і широкої пропаганди содоміцтва частка геїв і лесбіянок зросла в 2,5—3 рази, тобто сягла 25—30% дорослого населення. Якщо сюди зарахувати американців, які хоч раз займалися содоміцтвом, то ця цифра становитиме не менше 40% населення Америки. У США, Англії, Німеччині та інших західних країнах содоміцтво не тільки легалізовано, а й має пільги. За законами цих країн содоміти мають право на шлюб, можуть брати на виховання дітей, викладати в дитячих закладах і школах.

У всіх цих країнах содоміти є членами урядів. У 50—60-х роках центр сексуальних злочинців перемістився з Німеччини у США. Імена американських гомосексуалістів: А.Кінсі, І.Верес, Д.Арго, Ю.Візенбах, Р.Візенжаген — загальновідомі, тиражуючись у мільйонних виданнях найбільших газет і журналів США. У Нью-Йорку виникає Фронт визволення сексуальних меншин, який став головним штабом сексуальної революції, що пропагує содоміцтво. Акції содомітів набрали відверто войовничого характеру. Так, влітку 1969 року в нью-йоркському кафе «Стонуолл Інн» геї і лесбіянки почали «повстання» проти поліції і всіх, хто виступав проти них. Злочинці нападали на поліціянтів, підпалювали будинки. У «повстанні» взяли участь більш як 2 тис. содомітів з Нью-Йорка та його околиць. З цього часу содоміти почали диктувати владі свої умови. Геї і лесбіянки не ті­льки отримали всі юридичні права, а й особливий захист від «забобонів»: американське законодавство заборонило протидіяти й протестувати проти дій содомітів. У 80—90-х роках в Америці стали модними содоміцькі шлюби. Тисячі геїв і лесбіянок вступили у законні одностатеві шлюби, у деяких штатах вони навіть мають переваги в усиновленні дітей. Багато «християнських» церков США, зокрема лютерани, кальвіністи, євангелісти, а також єпи­скопальна церква, унітарії і методисти визнали содоміцтво.

У США середній вік підлітків, які спробували алкогольні напої, — 12 ро­ків. У 12 років юні американці вперше запалюють першу сигарету, в 14 років — вдаються до марихуани.

14 млн жителів США — або кожний тринадцятий дорослий американець — алкоголік. Ще кілька мі­льйонів американців вживають спиртне регулярно й у великих дозах, таким чином вони вже на порозі алкоголізму. Щорічно зловживання алкоголем і вживання наркотиків стає причиною смерті 120 тис. жителів США. За даними мі­ністерства охорони США, алкоголь і наркотики щорічно завдають збит­ків державі на 294 млрд дол. До того ж збитки від алкоголізму становлять левову частку цієї суми — 185 млрд дол. У всякому разі 1,4 тис. учнів коледжів США щорічно гинуть у результаті інцидентів, пов’язаних з надмірним вживанням алкоголю. Щорічно алкоголь є причиною 500 тис. різних травм і 70 тис. актів сексуального насильства. За даними Адміністрації безпеки дорожнього руху, 2002 року через надмірне вживання спиртного на дорогах США загинули більш як 17,4 тис. людей — 41% загальної кількості загиблих у ДТП. Приблизно 40% усіх злочинів у США здійснюють п’яні водії. Крім цього, щорічно більш як 26 тис. людей гинуть від хронічних захворювань печінки, в основному спричинених зловживанням спиртним.

Дитина у США щотижня проводить з батьком тільки 5, а з матір’ю — 25 хвилин. Решту вільного від школи часу в неї займають телевізор, ігрова приставка і комп’ютер.

80% американців щоденно вдаються до антидепресантів.

Кожен американець нині споживає харчів за вісім людей планети.

Половина населення США або взагалі не працює, або працює мало. 90% важкої, брудної і непривабливої роботи виконують негри, індіанці, різні емігранти, передусім пуерториканці та мексиканці.

37% населення, тобто більш як 74 млн людей, — сексуальні збоченці. Більш як половина всіх лікарняних ліжок зайнята душевнохворими.

У США щорічно безслідно щезають до 40 тис. дітей (а викрадають загалом 725 тис. дітей. Мотиви цих злочинів — згвалтування і вбивство (в основному — дівчаток), отримання викупу від батьків.

У США найвищий рі­вень дитячої бідності серед промислових країн — кожна п’ята дитина живе у бідності. 4,5 млн дітей з 9 млн, які перебувають на соціальному забезпеченні, недоїдають.

10 млн американців хворіють астми, їхня кіль­кість кожні п’ять років збіль­шується в середньому на 145% через надмірне забруднення повітря. Найправдоподібнішу цифру кількості американців, померлих через відсутність медичної допомоги, дали у своєму дослідженні професори Девід Хіммельштейн та Стеффі Вулхандлер (Медичний журнал Нової Англії, 336, 1997 р.). Вони встановили, що у США щорічно через відсутність медичної допомоги помирають майже 100 тис. осіб — утричі більше, аніж від СНІДу. Засоби масової інформації дуже стривожені проблемою СНІДу, однак мовчать про смертність, яка настає через відсутність медичної допомоги.

Мільйони американців просто не мають фінансової можливості пройти курс лікування.

35% американських дідусів і бабусь жорстко економлять на їжі, щоб купити собі найнеобхідніші ліки. Та найбільшу жорстокість система проявляє до вмираючих. 39% смертельно хворих сказали під час опитування, що вони не можуть оплатити медичні рахунки. Багато людей перебувають у критичній ситуації, коли їм справді потрібна медична допомога, а дізнаються, що їхня страховка не поширюється на те захворювання, на яке вони хворіють, на необхідне лікарське втручання або на аналізи, ліки, які потрібні саме зараз, у цю хвилину, або страховка покриває тільки частину потрібних витрат.

Рівень розлучень у США найвищий у світі. 2002 року середньомісячна кількість арештів зросла на 15% порівняно з 2001 роком. Дві третіх справ було покладено під сукно через відсутність доказів.

Упродовж минулих десяти років у всьому світі дві третіх засуджених до смертної кари неповнолітніх злочинців виявилися у США.

Між виборами до Конгресу США 2002 року за­трати на передвиборну кампанію сягнули 900 млн дол., це більше за витрати на рекламу навіть під час президентських виборів 2000 року. За під­сумками виборів, 95% місць у Палаті представників і 75 місць в Сенаті Конгресу США вибороли ті кандидати, чия передвиборна кампанія була найдорожчою. «Політика тугих гаманців» позбавляє бажання брати участь у політичному житті країни дедалі більшу кількість пересічних американців. На вибори президента США 1960 року прийшли 62,8% виборців, у президентських виборах 2000 року взяли участь 51,2% виборців, а інтерес до виборів у Конгрес виявили тільки 40%.

За період з 1998 до 2001 року розрив між найбагатшими родинами США (10% загальної чисельності США) і найбіднішими (20% загальної чисельності населення США) збільшився на 70%.

Серед кожних десяти убитих жінок-громадянок високорозвинених західних країн сім — американки. Жінки США ризикують загинути від рук вбивць у 6 разів частіше, аніж жінки інших західних країн.

2002 року стали відомими випадки сексуальних нападів на жінок, здійснених священнослужителями.

Близько 3,5 млн осіб у США упродовж тривалого часу здобували свій життєвий досвід на вулиці, з них 1,35 млн — діти.

Сполучені Штати — єдині з розвинених капіталістичних країн не мають національної програми охорони здоров’я: універсальної програми, що фінансується державою або фондами соціального страхування. Сполучені Штати — єдина держава розвиненого світу, в якій більшість населення отримує страховку від працедавця. Ця унікальна практика бере початок в Акті Тафта—Хартлі, який встановив, що робітничий клас США мусить покривати за­трати на охорону здоров’я, укладаючи з працедавцями децентралізовані колективні угоди.

Класовий склад головних урядових органів, відповідальних за ухвалення рішень: 85% членів Кабінету міністрів, 78% Сенату, 72% Палати представників протягом останніх 42 років були членами корпоративного класу. Решта належить до верхнього середнього класу. Зовсім небагато вийшло з нижнього середнього або з робітничого класу. В американському Конгресі майже немає політиків, які вийшли б з робітничого класу.

Щорічно понад мі­ль­йон осіб (в основному робітники та їхні родини) втрачають медичну страховку, а ще 62 млн завважують зменшення покриття витрат або зростання страхових відрахувань.

В американських жінок дуже коротка декретна відпустка: лише чотири тижні без збереження утримання.

Уже давно США не працюють, а грабують світ, друкуючи долар. Здавалося б, американці мають жити дедалі краще. Однак у системі загальносвітового ринку навіть США змушені припинити виробництво товарів, навіть вони в конкурентній боротьбі програють країнам з ще сприятливим кліматом. Проте якщо немає виробництва товарів, то про який реальний розквіт йдеться? Адже участь в обікраданні світу беруть далеко не всі американці. Якщо до 1960 року світова капіталістична економіка давала 5% зростання щорічно, то вже 1970 року ця цифра становить 3,6%. 1980 рік потішив ще менше — зростання становило тільки 2,8%. Початок 1990-х — 2%. Середина 1990-х — 0%. Нині офіційний відсоток серед світової інфляції — 7% щорічно. Долар неухильно падає, і наводнення світу знеціненими па­пірцями призведе до сві­тової катастрофи — обвалу світової економіки. За останні два десятиліття капіталістична система втратила 60% свого зростання. Отже, багаті наживаються на пограбуванні інших країн і жирують тоді, як бідні стають ще бід­нішими. Навіть в Америці.

Щорічно 20 тис. американців страждають від отруєння харчовими добавками та неякісною їжею.

60 тис. гинуть щорічно від отруєння їжею, водою і повітрям.

40 млн американців, або кожна четверта жінка і кожен четвертий чоловік, а в дитячому віці (з 9 до 12 років) зазнавали сексуальних домагань від родичів або знайомих.

Від 2 до 4 млн жінок зазнають побиття. Домашнє насилля — основне джерело жіночого тра­вматизму, за смертністю — на другому місці серед загальної смертності жінок.

700 тис. жінок щорічно стають жертвами гвалтівників; у США згвалтування відбувається кожні 45 секунд.

900 тис. дітей з семи років зайняті на різноманітних роботах, до того ж робочий день становить більш як 10 годин.

Показ насильства в телевізійних програмах зріс на 100% з 1980 року.

Багато американців — «харчові наркомани», і навіть не підозрюють про це. Справа в тому, що постійне харчування нашвидкоруч у ресторанах швидкого обслуговування викликає таку саму залежність, як куріння і вживання наркотиків. Надмірне вживання жирів і цукру, що їх містять звичайні гамбургери, картопля фрі, спричиняє зміни хімічних процесів у людському мозку, що частіше відбувається за кокаїнової або герої нової залежно­сті.

Американці багаті не тому, що краще працюють, а тому, що грабують світ: сучасна економічна система побудована у такий спосіб, що кожен житель США щоденно збільшує свій борг перед рештою жителів планети на 10 дол. І, звісно, ніколи не сплачує його.

За даними журналу «Християнський світ», на нашій планеті нараховується близько 13 — 14 млн євреїв. Цього народу у США більше, аніж у самому Ізраїлі. За одними джерелами, їх у США 5,2 млн, за іншими — 6,9 млн Саме цим пояснюється проізраїльська політика США. Лише у Нью-Йорку вічно гнаних мешкає 1 млн 750 тис., 2 млн євреїв живе в Європі., 150 тис. — в Африці.

1 млн дітей щорічно втікає з дому через жорстоке ставлення до них дорослих. Багато з них стають жертвами сексуального насильства. 5 тис. дітей щорічно вбивають їхні батьки.

2 млн 900 тис. дітей не знають, що таке батьківська турбота, вони зазнають фізичних знущань і вимушені злидарювати.

180 тис. американців щорічно помирають від неправильного лікування.

950 тис. школярів під­падають під насильне лікування транквілізаторами для придушення надмірного збудження, що супроводжується втратою ваги і дебілізацією.

200 тис. людей лікують електрошком, шкідливого для головного мозку і нервової системи.

Щорічно 27 тис. аме­ри­канців закінчують життя самогубством, а 50 тис. здійснюють спробу суїциду.

Кожен п’ятий американець — психічно хворий. Вісім з десяти американців — психічно не ці­лком здорові люди.

2 млн щорічно зазнають непотрібного хірургіч­ного втручання, позаяк лікарі отримують великі гроші за кожне обстеження, кожну операцію і процедуру. 10 тис. з них помирає.

80% американських чоловіків мають проблеми з потенцією.

Половина психоаналітиків усього світу — американці. 

У США заведено досьє на кожну людину. Навіть СРСР не йде в жодне порівняння з практикою тотального стеження за кожним рухом і пересуванням людини.

У більшої половини американців улюблене заняття — шопінг.

Робочий тиждень подовжився на 15% за минулі десять років.

Вихідці з інших країн, в середньому, працюють на 10% більше, аніж місцеве населення. Проте, за даними Бюро перепису населення США, 2000 року нижче рівня бідності — 11,2% корінних американців і 21,3% іммігрантів.

Середньостатистична американська дитина проводить перед телевізором більше часу, аніж у школі.

Більшість американців знають, що США і СРСР були союзниками під час Другої світової війни.

В Америці 25% молоді, яка живе статевим життям, підхоплюють венеричні захворювання.

За статистикою, розлученнями закінчуються 60% американських шлю­бів. Майже в третині американських родин — лише одна людина.

Американці вважають себе богообраним народом. Їхня деформована хвороблива релігійність постійно приймає дикі для нас, однак цілком нормальні для американців форми. Наприклад, Рейган цілком серйозно стверджував, що програма «зоряних війн» створюється за вказівкою Бога, щоб знищити сили сатани, які беруть свій початок з імперії зла — СРСР. Він серйозно переконував народ готуватися до Армагедону. І обіцяв якомога швидше встановити рай на території США. Крім того, Рейган нахабно стверджував, що Господь особисто допомагав створювати американську конституцію, а мормони навіть «науково довели», що американці — загублене коліно Ізраїлеве, покликане виконувати божественну місію. Американці побудували своє суспільство на установках купки сектантів, яких або вигнали, або вони добровільно полишили Європу. Однією з догм фанатів-протестантів є впевненість, що гроші дані Богом, тому заможність — знак Божої ласки. Спосіб отримання грошей не мав і не має жодного значення.

1% населення США володіє майже половиною багатств країни.

37 000 000, або кожен шостий американець, пос­тійно вживає ліки, що впливають на емоційний стан.

Щорічно 3 000 000 дітей стають інвалідами від жорстокого ставлення або без нагляду. Від цього у США страждає більше дітей, аніж від лейкемії, дорожно-транспортних пригод та інфекційних захворювань разом взятих.

3 млн — безро­бітні, але такими не вважаються, бо закінчився їхній термін отримання соціальної допомоги по безробіттю, або вони втратили на­дію знайти роботу, або пі­шли в армію, не знайшовши собі іншого заняття.

80 млн мають дохід, який міністерство праці США оцінює як нижче необхідного для «життя зі зручностями».

15 млн і більше працюють «за контрактом» неповний робочий день, потребують повної зайнятості й не отримують жодних пільг (відпусток, страхування за хворобою, пенсій та ін.).

Щорічно 1 млн се­рйозно захворюють від шкідливих умов роботи, зокрема на силікоз легень (у шахтарів), бісинозис (у працівників текстильної промисловості), (рак і туберкульоз.

Приблизно кожен тре­тій чорношкірий чоловік віком від 20 до 29 років перебуває під контролем правоохоронних органів або в розшуку. 1980 року афроамериканці становили 12% населення і 23% заарештованих за наркотики. Через десять років їхня частка в населенні не змінилася, однак серед заарештованих за наркотики їх уже було більш як 40%.

США — одна з перших країн світу із закупівлі дитячих зародків і дітей для «переробки» їх на органи для трансплантацій і ліків. 1990 року Європейський парламент прийняв резолюцію, яка засуджувала США за широкомасштабну закупівлю в хрущобах Гондурасу і Гватемали дітей, органи яких використовуються для пересадки. Відомо, що Америка закупляла в Ізраїлю, до того ж зі згоди уряду (йдеться про дітей поселенців з Ємена, яким Ізраїль пообіцяв солодке життя, а потім на довгі роки засадив у наметові табори).

Приблизно половина молодих американців у віці до 25 років страждає на різні захворювання, які передаються статевим шляхом. Такі результати опублікував Інститут вивчення сексуальних проб­лем імені Алана Гуттмахера.

Головною причиною такого високого рівня захворюваннь у молоді автори дослідження вважають безладні статеві зв’язки.

1998 року в США виробництво маріхуани за величиною прибутку займає серед інших сільськогосподарських культур четверте місце після виробництва зернових, соєвих бобів і заготівлі сіна.

Середній дорослий аме­риканець дивиться телевізор 5 годин щодня. Якщо відкинути сон і 8 годин роботи плюс годину на дорогу, то він проводить біля телевізора практично весь вільний час.

Деякі американські університети у рамках курсу з історії культури або соціології вимагають від студентів вивчення порнографії і сексуальних практик. Незрідка як залікові роботи приймаються саморобні порнографічні фільми. Респектабельний Колумбійський університет створив сайт для підлітків Go Ask Alісе. Зайшовши на цей сайт, діти можуть дізнатися, як відмити кров з кішки після занять садомазохізмом. До того ж дітям цей сайт рекомендує Американська асоціація бібліотек. Недавно в університеті Арізони побували сутенери, повії, порноактриси і стриптизерки. Вони пропагували серед студентів кар’єру працівників статевого фронту, переконували, що нічого соромитися роботи на панелі чи в порноіндустрії.

За щорічної потреби у воді для вирощування сільськогосподарських культур на кожну людину(це 4 000 000 л) у США використовується 1 700 000 л за мінімальної потреби у воді для побутових потреб (зокрема питної) 50 л в день, у США використовують води у 8 разів більше, тобто 400 л в день. Більш як 80 країн світу відчувають брак прісної води.

У США за останні 50 років понад 10,5 тис. дітей зазнали сексуальних домагань священиків. Згідно з дослідженнями американського католицького єпископату, до таких злочинів були причетні не менше 4% священнослужителів.

У США затрати на рекламу в 1,5 разу перевищують усі затрати на суспільну освіту. Середній американець витрачає два роки життя на перегляд рекламних роликів по телебаченню — два роки тільки в паузах між фільмами і передачами.

9 з 10 жінок у США не задоволені своїм тілом. Щорічно здійснюється 14 млн пластичних операцій. У середньому кожна жінка, старша 18 років, робить операцію раз в сім років, або 7—8 пластичних операцій за життя.

Нині у США на вулицях живуть близько 3 млн підлітків, які втекли з дому.

З 1987 до 1996 р. кількість дітей у США, які приймають сильні психотропні препарати для корегування своєї поведінки зросла втричі. На 1996 р. 6% дітей фактично утримуються від цілковитого божевілля тільки за рахунок таких препаратів.

У США живе тільки 5% населення Землі, однак 74% всіх відомих серійних вбивць — жителі США.

З 1987 до 2002 р. кількість хворих на аутизм у США зросла приблизно в 6,5 разів. 70% хворих — діти до 14 років, 85% — до 25 років, і їхня кількість постійно зростає.

Сучасний середній аме­риканець затрачає не більш як 20—30% свого доходу на необхідне, в 3-5 разів більше — на задоволення і «становище» в суспільстві.

У США стійке й благополучне населення становить не більш як 20% загальної кількості. А не менше 20% — вкрай проблемне — і економічно, і соціально.

У США «Кока-Кола» щотижня продає 8 бляшанок на одну людину. Кожен підліток щодня в середньому випиває більш як 2 склянки цього напою. Це втричі більше, ніж 25 років тому. Кожна п’ята дитина до двох років уже п’є колу. Кожна склянка коли містить еквівалент 10 чайних ложок цукру, плюс кофеїн. Основні складники коли, окрім води і цукру, — кислоти і бензоати. Поліцейські колою змивають кров з асфальту після аварій. Колою можна зні­мати лак з нігтів.

66% усієї газетної і журнальної площі — пряма, відверта реклама. Кожні вісім з тридцяти хвилин відеотрансляції — рекламні ролики.

За матеріалами ЗМІ

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com