Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Ніколаєнко — ворог преси №1

Голові Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова А.Шевченку

Як стало відомо з повідомлень ЗМІ, Комітет ВР України з питань свободи слова ініціював проведення всеукраїнської акції з присудження «звання» «Ворог преси». На думку Федерації патріотичних видань України, «головний приз» цієї акції повинен, поза конкурсом, належати нинішньому міністру освіти С.Ніколаєнку. Це «вшанування» він заслуговує таким:

У серпні—вересні
ц. р. Ніколаєнко у своїх інтерв’ю заявив, що він звернувся до СБУ (!) у зв’язку з критичними матеріалами багатьох інтернет-видань (йшлося про розтринькування відомством Ніколаєнка майже мільярда (!) державних коштів та оборудки цього ж відомства з виданням підручників).

У вересні — жовтні ц. р., коли матеріали про зловживання та інші гучні скандали, пов’язані з цим одіозним міністром, потрапили на шпальти газет та екрани телевізорів, Ніколаєнко особисто телефонував до редакцій і в образливій формі (кажуть, з матюками) забороняв надавати критичні матеріали про нього.

На засіданні погоджувальної комісії у Національній службі посередництва і примирення, створеній для вирішення конфлікту між Міносвіти та МАУП, безпосередні під­леглі Ніколаєнка (Степко, Бурлаков, Шинкарук) вимагали від МАУП одного — припинити оприлюднення у своїх виданнях критичних матеріалів стосовно Ніколаєнка.

Таке нездорове сприйняття критики на свою адресу, грубе поводження з працівниками ЗМІ, нацьковування правоохоронних органів на журналістів є зухвалим наступом на свободу слова, порушенням Конституції України та Загальної Декларації прав людини ООН. З огляду на викладене просимо оголосити «Ворогом преси №1» міністра освіти Ста­ніслава Ніколаєнка та при­йняти інші відповідні заходи стосовно цього чиновника.

За дорученням Федерації патріотичних видань України:

 Голова Федерації патріотичних видань України В.Яременко

 

Директор Видавничого дому «Персонал»
Ю.Бондар

Головний редактор газети «Персонал Плюс»
Я.Орос

Головний редактор журналу «Книжковий клуб плюс»
С.Вишенський

Головний редактор газети «Український лідер»
Ю.Литвиненко

Головний редактор газети «Українська газета плюс»
І. Ольховський

Головний редактор газети «За вільну Україну плюс»
 Б.Вовк

Головний редактор газети «За українську Україну»
О.Кавуненко

Головний редактор газети «Інформаційний бюлетень»
Т.Просяник

Головний редактор газети «Гомін Волині»
В.Засєкін

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com