Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Цуркан не визнає України

13 листопада активіс­ти громадського руху «Донецька республіка» в Донецьку на площі ім. Леніна збирали підписи за відокремлення Донбасу від України.

Як повідомляє «Остров», підписи збирали протягом трьох годин. У цен­трі міста було встановлено намет, де проводився збір «автографів». Підтримати ініціативу «ре­спу­бліканців» виявили бажання 200 донеччан.

Акція відбувалася під гаслами «Ні бандерівській окупації!», «Зметемо помаранчевих фашистів!» та в тому дусі. Причиною її проведення стали суботні заяви міністра внутрішніх справ Юрія Луценка на з’їзді НСНУ, в яких, за словами організатора акції Олександра Цуркана, глава МВС «закликав до збройного антидержавницького перевороту».

Як стверджує Цуркан, аналогічні заходи відбулися в п’яти інших областях Східної України — Луганській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій і Херсонській, а також в Одесі. Кількість тих, хто проголосував, там поки що невідома. Планується набрати 3 млн підписів, необхідних для проведення референдуму. У Донецьку ці акції організовуватимуться «в міру необхідності» протягом місяця, до отримання необхідних результатів.

На запитання, чи не злякається він правової відповідальності за, по суті, антиконституційну діяль­ність, Цуркан відповів: «Я не визнаю української Конституції і так званої держави Україна».

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com