Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Колишніх офіцерів навчатимуть у МАУП

ДВАДЦЯТЬ п’ять офіцерів 13-го армійського корпусу, які нещодавно були звільнені у запас, тепер зможуть пройти спеціальний курс перепідготовки «Основи роботи на фінансових ринках». Ці курси розраховані на три місяці і проводитимуться на базі Рівенської філії МАУП. Навчання для колишніх військовиків повністю безплатне. Усі витрати, пов’язані з перепідготовкою офіцерів запасу, взяв на себе Ресурсний та кар’єрний центр для звільнених військовослужбовців за під­тримки Міністерства оборони України та офісу Координатора проектів ОБСЄ в Україні. Як переконують ор­ганізатори проекту, таке перенавчання допоможе звіль­неним у запас вій­ськово­службовцям легше адаптуватися до умов цивільного життя і швидше вирішити питання подальшого працевлаштування.

«Результатом таких курсів, — зазначив у розмові з кореспондентом «РВ» керівник прес-центру 13-го армійського корпусу Віктор Шубець, — зазвичай стає працевлаштування близько 7—10% вій­ськовослужбовців запасу. Рівне стало двадцятим українським містом, де ОБСЄ впродовж року спі­льно з Міноборони реалізовує проект «Допомога в соціальній адаптації звіль­неним військовослужбовцям Збройних Сил України».

Загалом цей проект є багатокомпонентним та здій­снюється по всій території України. 2006 року ОБСЄ буде перенавчено понад 800 вій­ськовослужбовців майже за 20 спеціальностями. На сьогодні це найбільший міжнародний проект серед тих, що здій­снюються у цій сфері. Після закінчення курсів випускники отримують сві­доцтво державного зразка та сертифікат ОБСЄ.

Влад Ісаєв
вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com