Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Тарасюку міністерство «не світить»

Міністр юстиції Олександр Лавринович заявляє, що Печерський районний суд не має права розглядати позов міністра закордонних справ Бориса Тарасюка про скасування рішення Верховної Ради про його звільнення.

«Законопроектом (внесеним урядом про звіль-нення посадових осіб) встановлюється, що звіль-нення посадових осіб можуть розглядатися тільки у Вищому адміністративному суді, — заявив Лавринович. — Але коли йдеться про здійснення парламентом своїх конституційних повноважень зі звільнення члена уряду, суд загальної юрисдикції не має права приймати до розгляду рішення вищого представницького органу, що реалізував своє конституційне право».

Говорячи про судовий процес з приводу позову Тарасюка, Лавринович зазначив: «Свідомо чи ні суддя прийняв таке рішення, однак може йтися саме про рівень кваліфікації. Чому він відмовився керуватися рекомендаціями Вищого адміністративного суду, де чітко сказано, що рішення із забезпечення позову в таких справах не можуть виноситися судами першої інстанції?»

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com