Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Копиленко як «світоч» юрнауки

В газеті «Голос України» 10 січня 2007 року надруковано статтю з багатообіцяючою назвою «Щоб народний гріш не марнувавсь», одним з авторів якої є голова Експертної ради з питань права, близький соратник відомого ректора комерсанта В.Тація Олександр Копиленко.

В статті багато безпідставно образливих висловлювань на адресу і всієї недержавної системи освіти, і окремих ВНЗ. Автор не шукає будь-яких серйозних обгрунтувань висловлюваної позиції і не посилається на нормативні акти, звинувачуючи недержавні ВНЗ у намаганні ввести в оману споживачів освітніх послуг.

Що ж це за «світоч» юридичної науки, член-кореспондент Академії правових наук В.Тація О.Копиленко? Нині історія не зафіксувала особливих заслуг О.Копиленка перед Україною і її народом. Та йому, мабуть, це і не потрібно. Достатньо бути підлабузником у В.Тація і В.Сташиса, щоб мати пристойну роботу, доступ до засобів масової інформації, друкування безвідповідальних матеріалів і вважати себе «поважною» і «шанованою» людиною. Чому тут дивуватися, якщо сам президент України Віктор Ющенко присвоїв В.Сташису звання Героя України. Кажуть, звернення до Президента про присвоєння звання підписали десятки докторів юридичних наук, зокрема О.Копиленко, які отримали ці ступені, перебуваючи на великих адміністративних посадах, або які сплатили значні грошові суми, як один із черкаських ректорів, про що писала наша газета. Навіть авторитарний Л.Кучма, попри тісні дружні стосунки з В.Тацієм і В.Сташисом, не наважився за відсутності реальних героїчних вчинків присвоїти Сташису це високе звання.

Безумовно, безвідповідальний виступ О.Копиленка в газеті «Голос України» не пройде непоміченим. Йому доведеться відповідати за протиправний тиск на суд і наклепницькі висловлювання проти поважних людей і організацій. Це буде об’єк-тивна і справедлива плата за угодовську і низькоуклінну позицію, яку він зайняв у серйозній суперечці між окремими керівниками Міносвіти та їхніми попихачами, з одного боку, і системою недержавних закладів освіти — з другого.

Власна інформація

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com