Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

«Богообраний» Хрещатик» протестує

На інтернет-сайті газети «Хрещатик» 27 червня 2007 року було розміщено коментар пасквільного характеру під промовистою, як здається його авторові, Олександру Яцишину, назвою: «Антисемиты трактуют историю». В ньому заангажований «сіоніст-юдофіл» висловлює невдоволення першим і другим виданням книги «Видатні постаті України» (видавництво Міжрегіональної Академії управління персоналом). Замітку з таким самим антиукраїнським змістом опубліковано в газеті «Хрещатик», котра, як і «Вечірній Київ», стала рупором недолугого «мера всіх киян».

Уся інформація, подана О.Яцишиним, або неправдива, або наклепницька. Так автор стверджує, що в редакційну колегію видання увійшли тільки керівники МАУП, тоді як до неї увійшли представники чотирьох всеукраїнських організацій, а авторами статей є представники більш як 20 установ і організацій України.

У коментарі міститься твердження, що керівництво МАУП «непосредственно причастно к разжиганию междунациональной вражды и известно своей нетерпимостью к другим национальностям, которые проживают в Украине». Цей «факт» відомий лише заангажованим представникам єврейсько-юдейської ортодоксальної «еліти» на кшталт Рабиновича, Зісельса, Блайха та їхніх підхолуйників-журналістів, до яких можна сміливо віднести і О.Яци­шина (якщо під цим українським прізвищем не сховався який-небудь найман або кацман). Всім іншим українцям та їхнім вдячним співмешкан­цям на гостинній благодатній українській землі відомо, що МАУП і її співробітники — ніякі не «антисеміти» чи «ксенофоби», а достойні люди і допитливі дослідники, які цікавляться історією, культурою і традиціями свого народу, про що й пишуть у своїх книгах, журналах і газетах. Десятки судових рішень і прокурорських перевірок свідчать, що жодних «антисемітських», «расистських» матеріалів МАУП не видає. А те, що до цькування Академії долучився прихований до останнього часу російськомовний єврей Л.Чер­новецький, у руках якого перебуває і столична преса, свідчить про підступний характер деяких «богообраних марсіан», яких критикує не тільки маупівська преса.

У чому ж апологети Черновецького побачили «антисемитское писательство» в книзі «Выдающиеся фигуры Украины» (так переклали «Видатні постаті України» журналісти «Хрещатика»)? У тому, що серед видатних постатей України не знайшлося жодного представника єврейської діаспори? Що ж тут дивного? Навіть сам автор пасквільного коментаря не навів жодного прізвища, а лише послався на думку якоїсь «Анны Багряной» про те, що «Среди многих ученых, государственных мужей, литераторов и культурных деятелей были представители разных наций, которые проживали и творили на украинской земле и сделали значительный вклад в развитие большой украинской культуры». Все правильно, в книзі, поряд з видатними діячами, подано представників інших націй, які розвивали українську національну ідею в різних галузях життя. Це росіяни Микола Амосов, Олег Антонов, Марія Башкирцева, німець Віллібальд Бессер та багато інших.

Безумовно, серед діячів культури, мистецтва і науки є багато представників і єврейської діаспори в Україні. Але «викривачі антисемітів» погано читали анотацію книги, в якій сказано, що йдеться про велетів українського духу з часів Київської Русі і до наших днів, творців української ідеї, видатних державотворців. Їх можна багато нарахувати, крім тих, які подано в першому виданні книги. Тож укладачі у другому виданні намагалися врахувати цей факт. У тому, що немає якогось прізвища, яке хотіли б бачити в книзі О.Яцишин і А.Багряна, автори книги не винні, бо, на превеликий жаль, більшість представників відомої національної меншини виступали, зазвичай, на боці гнобителів української національної і державницької ідеї та її носіїв.

Наклепницький тон коментаря, образливі і неправдиві висловлювання на адресу МАУП знайдуть своє відображення в черговому позові про захист честі, гідності і ділової репутації. Що ж поробиш, якщо борці з удавним «антисемітизмом» ніяк не хочуть вести толерантну дискусію, їм обов’язково треба когось образити і звести наклепи, за що їм, ймовірно, платять великі гроші, хоча ціна всім цим яцишиним відома.

Вл. інформ.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com