Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

РОК-ГУРТ OT VINTA «ОСВОЇВ» ЄВРОПУ

Гурт ОТ VINTA, який має рівненську «прописку», останнім часом активно розширює коло своїх шанувальників. І не тільки в Україні — його творчість добре знають меломани Росії, Литви, Польщі. Тепер хлопці «ринули» в західному напрямку. Недавно команда ук­раїнських музикантів представляла свою творчість на фестивалях у Німеччині, Нідерландах, Словаччині.

У Лейпцигу, на студентському фестивалі CampusFest, гурт сприймали на «ура». «Україна має доста цікавих музикантів, а ми навіть не здогадувалися», — казали захоплені глядачі. Після цього фесту хлопці потрапили на словацький рок-фестиваль Hodokvas, який відбувся біля Братислави. І вже звідти музиканти подалися до Нідерландів на Zwarte Cross Festival.

Музичні «гвинти» поїздками задоволені. І вражені несподіваними відкриттями. Скажімо, допіру хлопці з гурту вважали, що німці зазвичай стримані, розсудливі і холодні. А на концертах українських музикантів «відривалися» тільки так. У словаків на наших хлопців також очікував сюрприз. Попри те, що ОТ VINTA вперше у цій країні, місцеві шанувальники року завдяки інтернету знали про українських музикантів все. Або майже все... Отож і зустрічали рівненський гурт у всеозброєнні. Активно танцювали під час концерту і скандували назву колективу, а після виступу вишикувалися у довгу чергу за автографами та дисками. Словацькі журналісти також похвалили наших музикантів, назвавши їх одними з найочікуваніших гостей фестивалю — поряд з такими відомими об’єднаннями, як Placebo, No means, No KORN.

А настрій голландському фестивалю намагався зіпсувати дощ — затяжний і непроглядний, однак глядачі взули гумові чоботи, взяли парасолі і таки прийшли на свято. Зібралося майже 100 тисяч шануваль­ників. Виступ рівненського гурту змусив голландців співати і пританцьовувати.

У серпні гастролі гурту перемістилися вже на рідні терени. 11 серпня хлопці виступили на фестивалі «Бескиди» на Львівщині, 17-го збираються на байк-фестиваль до Судака, а 25-го гурт братиме участь у «Дні незалежності з Махном» у Гуляйполі.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com