Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Щоденники від міністра, які лякають...

Станіслав Ніколаєнко на закиди його бездіяльності на посаді міністра освіти і науки України повторює одне й те саме — мовляв, критикують його лише ті, кому його «чесна і принципова позиція» заважає «збагачуватися на освітянський ниві».

У промови «полум’яного трибуна», схоже, перестали вірити вже після перших кількох місяців його керівництва МОН. Варто також нагадати Ніколаєнку, що опинився він на цій високій посаді не через свої неабиякі знання чи професійні здібності, а через політичні торги. Тож навряд чи у наступному уряді він збереже свою міністерську посаду. Тим паче, що підозри стосовно його «професіоналізму» виникають не лише в освітян. Аби редакцію не звинуватили в упередженості чи зведенні особистих рахунків, наводимо інформацію, розміщену на інтернет-сайті Блоку Людмили Супрун «Український регіональний актив».

Блок Людмили Супрун «Український регіональний актив» вимагає провести розслідування з приводу зловживань Міністерства освіти і науки України. Людмила Супрун звернулася до Генерального прокурора з вимогою провести розслідування з приводу зловживань Міністерством освіти і науки України у зв’язку з розміщенням комерційної реклами на шкільних зошитах. Вона заявила в Запоріжжі: «Міністр освіти Станіслав Ніколаєнко в запалі передвиборної гонки зовсім забув, навіщо він обіймає крісло державного чиновника. Ми обурені цинізмом міністерства й комерціалізацією системи освіти. Українські школярі не можуть бути заручниками апетитів соціаліста Ніколаєнка!»

Також Людмила Супрун заявила про неспроможність нинішньої системи освіти і запропонувала низку змін для поліпшення її якості. У своїй заяві в Генеральну Прокуратуру вона пише: «Моя дочка цього року йде в перший клас. 1 вересня 2007 року я з жахом виявила, що полиці магазинів і ринків Києва завалені шкільними зошитами та щоденниками, на обкладинках яких розміщено відволікаючу розважальну інформацію та ілюстрації, крикливу рекламу з елементами жорстокості, насильства, приниження людської гідності. Зокрема, на зошитах вміщено рекламу комп’ютерних ігор «Токсичні війни», «Камікадзе-2», «Збройні вертольоти», а також заклик «Трощити всіх і все на своєму шляху».

Міністр регулярно скаржиться про випуск щоденників і шкільних зошитів без відповідного грифа МОН, і водночас погоджує видачу грифів міністерства для шкільних зошитів із закликом «Трощити все на своєму шляху!»

Керуючись вказаним вище, Людмила Супрун заявила: «Міністр освіти і науки Ніколаєнко порушує закони України і не виконує належним чином свої посадові обов’язки. Описані дії та бездіяльність пана Ніколаєнка порушують права неповнолітніх на належне отримання повної середньої освіти та вільний розвиток особистості, які гарантовано ст.23 і 53 Конституції України». «Така ціна проданого соціалістами дитинства!» — резюмувала Людмила Супрун».

У цій ситуації тішить тільки одне — пан міністр хоч не розміщує на зошитах чи щоденниках свого портрета. Хоча напередодні виборів сумнозвісний «адмінресурс» використовує чи не на всі 100%. То, приміром, з якогось дива на колегії в МОН з’явиться його партійний керівник Олександр Мороз. То у виступах перед освітянами обмовиться, що якби не соціалісти і він сам, галузь в Україні просто занепала б. Про розміщені «біг-морди» й говорити годі. Тепер Станіслав Миколайович пішов ще далі. За нашими даними, нині у школах серед учнів розповсюджують своєрідні анкети із запитанням, чи згодні вони, щоб у школах у повному обсязі (а не як іноземну) вивчали російську мову. Погоджуватися чи ні — справа, звісно, добровільна. Але варто згадати, що це питання — один з козирів соціалістів у їхній передвиборній програмі. Тож запитань про те, хто був ініціатором такого «опитування», не виникає. Лише цікаво, чи надходили з МОН «рекомендації» до районних відділів освіти, а звідти і до директорів шкіл? Скільки відсотків набере ініціатива соціалістів і як буде покарано ініціатора опитування? Та це вже справа правоохоронних органів.

Іван Черевичко
вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com