Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Програма UAFOSS «Technological REBELLION» (Технологічне ПОВСТАННЯ)

Повстань проти монополії технологічної імперії!

Забезпеч собі и своїй країні майбутнє у галузі високих технологій!

Використай силу світового співтовариства розробників Вільної/Відкритої інтелектуальної власності!

Вступай до UAFOSS — Української Асоціації користувачів і розробників Вільного/Відкритого програмного забезпечення!

Крок 1.

а) Ознайомся з цілями, завданнями і діяльністю UAFOSS на сайті www.uafoss.org.ua.

б) Уважно заповни анкету програми «Technological REBELLION» на сайті www.uafoss.org.ua, або надішли звичайною поштою копію анкети

в) Перешли CV (інформацію про себе в довільній формі) за адресою org@uafoss.org.ua

Отримай безкоштовно поштою:

а) Картку учасника програми «Technological REBELLION»;

б) Дистрибутив (Live CD — диск, що не потребує обов’язкової інсталяції) Вільної/Відкритої операційної системи;

в) Запрошення на виставку «FOSS&Linux Expo» в Києві;

г) Доступ до архівів документації щодо Вільних/Відкритих програм українською або російською мовою.

Перші 1000 учасників отримують DVD з другою операційною системою додатково до Live CD.

Перші 2000 учасників отримують додатково CD з Вільними/Відкритими офісними програмами для інших (не на ядрі Linux) операційних систем.

Крок 2.

а) Встанови Вільний дистрибутив на комп’ютери школи або ВУЗу, або запусти Live CD як другу операційну систему. Навчи друзів та викладачів працювати з Вільною/Відкритою операційною системою та відповідними офісними програмами.

б) Створи осередок UAFOSS з трьох або більше учасників програми «Technological REBELLION» в школі, ВУЗі або на роботі;

в) Зареєструй осередок UAFOSS через сайт www.uafoss.org.ua через центральний офіс UAFOSS (адреси офісів розміщено на сайті);

г) Спираючись на методичну допомогу UAFOSS, проведи силами осередку дослідження про те, що необхідно твоєму учбовому закладу або організації у сфері інформатизації або автоматизації, і чи можна наявні проблеми вирішити за допомогою Вільного/Відкритого програмного забезпечення.

Отримай:

а) Членські білети UAFOSS для своєї ячейки, разом із відповідними преференціями у всіх заходах UAFOSS;

б) Запрошення на курси користувача Вільних/Відкритих операційних систем в Києві;

в) Можливість товарного кредиту та оптові знижки на «коробкові версії» Вільного ПЗ, на комерційні версії Вільного ПЗ, а також — вільний доступ до широкого спектру найсучасніших програмних продуктів для повноцінної діяльності створеного тобою осередку UAFOSS.

Перші 500 осередків додатково отримують комерційні коробкові версії Вільних та Відкритих операційних систем з повною документацією.

Перші 1000 осередків додатково отримують спе­ціальне видання CD з Відкритими та Вільними офісними програмами та засобами забезпечення інформаційної безпеки для інших (не на Linux-ядрі) операційних систем.

Крок 3.

а) Створи офіційне представництво UAFOSS в своєму населеному пункті, об’єднавши зусилля місцевих осередків UAFOSS;

б) Спираючись на методичну допомогу UAFOSS, проведи дослідження проблем і можливих проектів інформатизації в своєму населеному пункті;

в) Спираючись на методичну допомогу UAFOSS та надані UAFOSS програмні продукти — інформатизуй (хоча б частково) своє підприємство, учбовий заклад або місцеву бібліотеку.

Отримай:

а) Домен та сайт для свого представництва на київському сервері UAFOSS;

б) Запрошення на курси фахівця Вільних/Відкритих операційних систем;

в) Інструкцію зі створення комерційного підприємства при представництві UAFOSS;

г) Доступ до партнерської інформаційної та бизнес-мережі «UAFOSS-Biz», включно із системою забезпечення конфіден­ційності, і спеціальними пропозиціями з участі у виконанні комерційних програм.

Перші 50 представництв додатково отримують безкоштовну передплату на дискові версії дистрибутивів Вільного/Відкритого програмного забезпечення, що їх випускає UAFOSS, та відповідну друковану документацію.

Перші 100 представництв отримують власний віртуальний сервер з повним адміністративним доступом.

 НЕ ВТРАТЬ СВІЙ ШАНС

В ІНФОРМАЦІЙНО-ТЕХНОЛОГІЧНІЙ ВІЙНІ!

ЗНАННЯ — СИЛА. ВІДЧУЙ СИЛУ!

Речі, які ти повинен знати

1. Авторське право — 1) частина національного цивільного права і розділ міжнародного приватного права, що регулює права авторів творів науки, літератури та мистецтва (включно з правами на комп’ютерне програмне забезпечення); 2) виключне право на відтворення, публікацію та продаж змісту та форми твору.

2. Інтелектуальна власність (ІВ) (умовний узагальнюючий термін) — права на літературні, художні та наукові твори; винаходи, наукові відкриття, товарні знаки, тощо. Об’єктом охорони І.В. є право авторства на згадані об’єкти.

3. «Пропрієтарна (від від «property» — право власності, володіння) (або ж «закрита», «звичайна») інтелектуальна власність» — інтелектуальна власність, автор та (або) власник якої зберігає за собою всі основні майнові та немайнові права на об’єкт інтелектуальної власності.

Якщо програма «пропрієтарна» — це означає, що її виробник забороняє тобі досліджувати, вивчати, змінювати та без умов копіювати її, а часто — навіть і переносити на інший комп’ютер. Власне, все, на що ти маєш право, придбавши «пропрієтарну» програму — це запускати її на одному конкретному комп’ютері. Порушення цих заборон призводить до кримінальної відповідальності.

4. «Вільна інтелектуальна власність» — інтелектуальна власність, щодо якої допускається вільне використання об’єк­ту власності. Це означає, що автор та (або) власник зберігає за собою лише всі або частину особистих немайнових прав на об’єкт інтелектуальної власності; майнові ж права — передає у відкрите (вільне) суспільне користування.

Якщо програма «вільна» — це означає, що ти можеш її копіювати, змінювати, використовувати і передавати, кому і як тобі потрібно, а також маєш право отримувати прибуток від послуг, наданих тобою у зв’язку з використанням або копіюванням програми (наприклад, за встановлення, відлагодження або зміну програми для потреб змовника, розробку документації и т.п.)

5. «Відкрита інтелектуальна власність» — інтелектуальна власність, щодо якої допускається вільне отримання та вивчення об’єкту власності. Це означає, що автор та (або) власник передає у відкрите (вільне) суспільне користування вичерпні дані про склад, структуру та побудову об’єкту інтелектуальної власності (наприклад, код комп’ютерної програми).

Якщо програма «відкрита» — це означає, що є вільно доступним початковий код програми, і ти можеш його вивчати та змінювати у разі необхідності. Під «доступністю» узвичай розуміють, що початковий код програми можна закачати з загальнодоступних Інтернет-серверів, або отримати у складі дистрибутивної (скомплектованої для використання та розповсюдження) версії ПЗ.

6. «Відкрита / Вільна інтелектуальна власність» — інтелектуальна власність, що поєднує риси Вільної та Відкритої інтелектуальної власності. Це означає, що користувач об’єк­ту такої інтелектуальної власності отримує права не менші, ніж копіювання, вивчення, модифікації та використання об’єк­ту інтелектуальної власності для будь-яких цілей.

Все програмне забезпечення, яке ти отримаєш в ході програми «Technological REBELLION» — відповідатиме вимогам Вільної ліцензії на програмне забезпечення.

Надсилайте пошту за адресою org@uafoss.org.ua або 01133 Київ, просп. Лесі Українки, 8, оф.1 UAFOSS (УАВВПЗ) «Technological REBELLION»

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com