Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Молодь деградує

34% молодих людей у країнах Центральної і Східної Європи не навчаються і не працюють

Сучасна молодь найосвіченіша за всю історію людства. Вона є важливим ресурсом національного розвитку. Однак молоді люди віком від 15 до 24 років, як і раніше, мають проблеми з бідністю й безробіттям. Про це йдеть­ся в новій доповіді ООН про проблеми й можливості молодих людей.

Як повідомляє Центр новин ООН, нині частка молоді становить близько 18% загальної чисельності населення земної кулі. Це 1,2 мільярди осіб або 24% населення працездатного віку.

Автори доповіді звертають увагу на те, що однією з найсерйозніших загроз майбутньому молоді країн Африки, Східної Європи та країн СНД є ВІЛ/СНІД. Вони наголошують, що 80% усіх ВІЛ-інфікованих у Східній Європі й СНД — це особи до 30 років. В Україні 25% усіх ВІЛ-інфікованих молодші 20 років.

Експерти ООН наголошують: в більшості країн світу безробіття серед молодих людей набагато перевищує безробіття серед населення загалом. А в країнах Центральної і Східної Європи 33,6% молодих людей не навчаються і не працюють.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com