Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Уряду доручили «перекувати» держтелерадіомовлення на громадське

Закон про створення системи громадського мовлення в Україні був прийнятий ще в 1997 році, проте Леонід Кучма наклав на нього вето. Наприкінці 2000 року ще один закон спіткала та ж доля.

Глава Нацради, автор першого українського закону про систему громадського мовлення Віталій Шевченко стверджує, що формування громадського телерадіомовлення відбуватиметься шляхом трансформації державного.

Створити систему громадського телебачення і радіомовлення шляхом трансформації державного мовлення доручив уряду Президент Віктор Ющенко. Кабмін має протягом місяця сформувати робочу групу, котра розробить концепцію створення системи громадського телебачення і радіомовлення і подасть її до 1 вересня на розгляд РНБО.

До складу робочої групи увійдуть представники Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Державного комітету телебачення і радіомовлення, Антимонопольного комітету, національних теле- і радіокомпаній, творчих союзів і всеукраїнських громадських об’єднань, наукові співробітники. Аналітики вважають, що проект приречений на поразку, оскільки незалежність від політичних і комерційних структур у нашій країні видається майже нереальною.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com