Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Іменні стипендії молодим ученим

Комітет з питань науки й освіти підтримав кандидатури найталановитіших молодих вчених на присудження їм іменних стипендій і премій Верховної Ради України.

Як повідомляє Інформаційне управління Апарату Верховної Ради, Комітет підтримав кандидатури молодих вчених на призначення 10 стипендій по 2 000 грн щомісяця для докторів наук і 10 стипендій по 1 000 грн щомісяця для кандидатів наук, які підготували докторські дисертації.

Таким чином, за напрямками наук стипендіатами були представлені: технічні науки — 6 робіт; фізико-математичні науки — 3 роботи; медичні науки — 3 роботи; економічні науки — 2 і по одній роботі з хімічних, біологічних, психологічних, історичних, педагогічних і юридичних наук.

За територіальним принципом стипендіати представляють наукові установи й ВНЗ Києва — 6 осіб, Харкова — 2; Львова — 4; по одному представнику із Севастополя, Сімферополя, Дніпропетровська, Ужгорода, Луцька, Вінниці, Черкас та Одеси.

Іменні стипендії Верховної Ради України призначаються щорічно строком на один рік найталановитішим молодим вченим, які проводять фундаментальні наукові дослідження і які збагатили науку видатними досягненнями. Претенденти на одержання стипендії висуваються із числа молодих вчених (віком до 35 років).

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com