Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Мігрантів треба реєструвати

Україні слід створити міграційний офіс, щоб мати точну статистику про тих, хто в’їжджає та виїжджає за межі країни. Про це в інтерв’ю «Німецькій хвилі» сказав експерт з міграційної статистики Євростату Мішель Полін.

За його словами, зараз українська система збирання та обробки інформації про мігрантів надто застаріла. Нині в Україні збиранням інформації про мігрантів займається кілька державних органів і дані від них не зрідка так відрізняються, що складається враження, ніби тих, хто в’їжджає, набагато більше за тих, хто полишає країну.

«Це проблема для багатьох країн Європи. Ідеально, аби у вас була одна агенція, яка займалася б збором статистики щодо міграції. Це стосується і біженців, і шукачів притулку. Тоді була б одна цифра, на яку можна орієнтуватися», — вважає експерт Євростату. За словами Поліна, такий орган дав би можливість українському уряду ретельніше розробляти і впроваджувати міграційну політику.

Такі міграційні офіси діють у Німеччині, Швеції, Румунії та Боснії. Експерт радить перейняти їхній досвід. Однак на це, на його переконання, треба мати політичну волю. Якщо уряд України її продемонструє і цю ініціативу підтримають міжнародні організації, то міграційний офіс в Україні може з’явитися вже за рік, вважає він.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com