Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

У сирії буде база ЧФ РФ?

Головнокомандувач військово-морським флотом Росії Володимир Висоцький, не чекаючи політичного рішення стосовно долі Чорноморського флоту, вже подумує над перебазуванням ЧФ після 2017 року в басейн Середземного моря. Найвірогіднішим місцем розміщення нової бази експерти вважають сирійський порт Тартус. Військові експерти ідею перебазування флоту назвали розумною, а ось заяву Висоцького про збільшення кількості кораблів у Криму не більше ніж популістською. Оскільки вільних кораблів у Росії немає і збільшити ЧФ можна тільки відібравши судна в інших флотів, пише РБК Daily.

Президент Академії геополітичних проблем Леонід Івашов вважає, що 100 кораблів Росія зможе розмістити на Чорному морі не раніше, ніж через 20 років, «оскільки у нас їх просто немає». «Але до цього часу ми можемо вже втратити головну базу в Севастополі, — зазначив експерт, — тому в подібних заявах вбачається деякий авантюризм».

Керівник інформаційно-аналітичного відділу Інституту політичного і військового аналізу Олександр Храмчихін згоден, що зробити це можна буде за рахунок перекидання кораблів з Балтійського і Північного флотів. «Але навіщо це робити, не зрозуміло», — говорить експерт.

Що ж до можливих адрес ЧФ, то найвірогіднішим бачиться басейн Середземного моря. «Там можна створити російську військово-морську базу», — заявив Володимир Висоцький, зазначивши, що «Росія має стратегічні інтереси в Світовому океані і їх розвиватиме».

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com