Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Сухота погубить українських дітей?

Нині у пологових будинках та дитячих поліклініках немає вакцини БЦЖ та туберкуліну. Про це повідомив заступник мера Харкова, директор Департаменту охорони здоров’я та соціальних питань Ігор Шурма. За словами Ігоря Шурми, міська влада давно могла б вирішити питання фінансування та закупки вакцини, якби це дозволяв Бюджетний кодекс. Оскільки імунопрофілактика – це прерогатива державних програм, органи місцевого самоврядування не можуть виділити кошти на відповідні закупки, це проблеми не лише Харкова, а й області й усієї України.

«Протягом трьох останніх місяців ми двічі зверталися з листами до Президента України, Прем’єр-міністра, міністра охорони здоров’я з проханням розглянути питання забезпечення відповідних медичних закладів вакциною БЦЖ. За увесь цей час не надійшло навіть жодної відписки. А це є свідоцтвом ставлення влади до проблем дитинства, до проблеми боротьби з туберкульозом», – сказав Ігор Шурма. Як повідомлялося, 6 травня власті Харкова звернулися до Президента Віктора Ющенка і Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко з проханням вирішити питання забезпечення пологових будинків і дитячих поліклінік Харкова протитуберкульозною вакциною БЦЖ.

У документі наголошувалося, що департамент виражає заклопотаність з приводу вкрай напруженої ситуації із забезпечення потреб Харкова у вакцині БЦЖ для проведення щеплення для профілактики туберкульозу новонародженим в пологових будинках і проведення ревакцинації проти туберкульозу дітям у віці 7 і 14 років в дитячих поліклініках.

«Українські Новини»

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com