Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Вагомий внесок в державну скарбницю

Голосіївський район – найбільший за територією район столиці України. В районі сконцентровано потужний економічний потенціал, який складається з багатогалузевої промисловості, науково-технічного та будівельного комплексів, комунального господарства, транспорту тощо. На обліку в ДПІ Голосіївського району столиці зареєстровано 26018 юридичних осіб та 13317 фізичних осіб.

Вагомий внесок у наповнення державного бюджету зробили податківці району. Так, за підсумками першого півріччя 2008 року, Державною податковою інспекцією у Голосіївському районі м. Києва до Державного бюджету України мобілізовано понад 850 млн. грн. що складає 110,9 % від планових показників. Таким чином додатково до державного бюджету надійшло майже 84 млн грн. До Загального фонду Державного бюджету забезпечено збір в розмірі майже 842 млн. До місцевого бюджету надійшло понад 523 млн. грн. За січень -червень 2008 року Державною податковою інспекцією у Голосіївському районі м. Києва до районного бюджету мобілізовано понад 107 млн. грн.

Наполеглива праця фахівців податкової служби спрямована на утвердження в свідомості населення відношення до податків як до необхідної сплати за можливість жити в цивілізованому суспільстві. Особлива увага фахівцями податкової інспекції приділяється підвищенню податкової культури населення, роботі з платниками податків щодо роз’яснення необхідності добровільної сплати податків, які є запорукою підвищення рівня соціального життя в країні, реалізації економічних та культурних програм. Податківцями Голосіївського району ведеться постійна робота по інформуванню населення щодо змін у податковому законодавстві. З цією метою для платників податків проводяться семінари, тренінги, тематичні зустрічі, відбуваються засідання «круглого столу», в ході яких обговорюються проблемні питання, надаються консультації, вислуховується думка підприємців, належна увага приділяється їх зауваженням та пропозиціям. Девізом роботи податкової служби у 2008 році є – Податкова для платника, а не платник для податкової! Працюючи під цим девізом, податківці Голосіївського району прагнуть досягти максимального рівня прозорості в роботі з платниками, прикладають зусилля для підвищення довіри до податкової служби з боку суспільства. Проведення роз’яснювальних заходів сприяє кращому порозумінню між податківцями та платниками податків. Результатом такого діалогу стало значне підвищення, порівняно з минулими роками, добровільної сплати податків. У І півріччі 2008 року добровільна сплата податків до Зведеного бюджету склала близько 1 млрд. грн. або 97,4% від загальних надходжень.

Фахівці податкової інспекції у Голосіївському районі м. Києва щиро дякують всім сумлінним платникам податків за плідну співпрацю, спрямовану на покращення життя людей, на процвітання України!

Сучасні технології

Впровадження системи електронної подачі звітності є не лише засобом забезпечення прозорості відносин між податковими органами та платниками податків, а ще і використання інформаційних технологій сумлінним платником податків для добровільної сплати податків до бюджету в повному обсягу та своєчасно.

З метою забезпечення конституційних прав і свобод громадян є нагальна необхідність мінімізувати втручання у господарську діяльність платників. Електронна звітність – надійне підґрунтя для створення прозорого господарювання та подальшого розвитку підприємства в Україні.

Електронна звітність – це і престиж підприємства, яке працюючи з використанням сучасних інформаційних технологій демонструє громадськості свою чесну позицію сумлінного платника податків.

Отримати договір про визнання електронних документів та програмне забезпечення для формування, подання та збереження податкової звітності, а також реєстрів отриманих і виданих податкових накладних в електронному вигляді можна в ДПІ у Голосіївському районі м. Києва в кім. 213 або завітавши на Web-сайти ДПА України (www.sta.gov.ua) та ДПА у м. Києві (www.kyivsta.gov.ua).

Питання: Платник податку, який звітує в електронному вигляді, зобов’язаний зберігати звіти на паперових носіях?

Відповідь: Зберігати звітність у паперових носіях не обов’язково, якщо її було надіслано до ДПІ в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку, прийнято до бази даних ДПС та якщо відповідну квитанцію було надіслано платнику податків.

ДПІ у Голосіївському районі м. Києва Подолаємо корупцію разом.

Створення дієвої системи запобігання корупції, розроблення комплексних заходів для протидії цьому явищу, виявлення та подолання її соціальних передумов і наслідків є одним із пріоритетів держави.

Важливим заходом щодо усунення причин та умов, які сприяють корупції, є систематичне отримання від громадян підприємств, установ та організацій інформації про правопорушення, пов’язані з корупцією, вчинені посадовими особами органів податкової служби.

Шановні громадяни, якщо вам відомі факти здійснення корупційних діянь з боку працівників податкової інспекції Голосіївського району м. Києва, ви можете повідомити про це в громадській приймальні, яка знаходиться за адресою: вулиця Жилянська, 23, кімната 107 або за телефоном довіри 461-77-35.

ДПІ у Голосіївському районі м. Києва

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com