Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Ректору — догану

Міністр освіти і науки України Іван Вакарчук оголосив догану ректору Запорізького національного університету С.М. Тимченку і ректору Волинського національного університету імені Лесі Українки И.Я. Коцану, передає УНІАН.

Підставою для цього сталі кількаразові звернення абітурієнтів і громадськості щодо непрозорості проведення вступної кампанії в цих ВНЗ. Міністерством утворення і науки України були здійснені екстрені перевірки, що підтвердили факти порушення Умов прийому.

Зокрема, у Волинському національному університеті імені Лесі Українки при переказі розголосу списків осіб, що рекомендуються до зарахування на навчання по освітньо-професійній програмі підготовки бакалавра напрямку «Право» за кошти державного бюджету, допущена фальсифікація інформації щодо кількості балів абітурієнтів з числа випускників довузівської підготовки.

У ЗНУ, крім фальсифікації списків абітурієнтів, не враховувалися бали сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури.

У зв’язку з цим Вакарчук попередив ректорів цих ВНЗ про можливість дострокового розірвання контракту з ними, якщо вони допустять у майбутньому порушення нормативно-правових актів, і зобов’язав у триденний термін ужити заходів щодо усунення виявлених порушень, провести зарахування відповідно до Умов прийому.

Іван Вакарчук відзначає необхідність суворого дотримання вимог нормативно-правових актів і забезпечення об’єктивності і відкритості проведення вступної кампанії.

Перевірки продовжуються в інших ВНЗ.

Інформацію про зловживання, порушення, факти хабарництва у вищому і професійно-технічному навчальному закладах Міністерство просить надсилати за адресою help@vakarchuk.org, чи за тел.8-(044) — 486-28-49.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com