Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Спробу замаху усунуто

У США заарештовано трьох осіб за підозрою у спробі замаху на Барака Обаму.

У ФБР намагаються з’ясувати, чи готувався замах на життя кандидата в президенти США Барака Обаму в Денвері, штат Колорадо. Розслідування продовжується, тому коментарі представників «федералів» мізерні і робити будь-які висновки вони поки не беруться. Сам Обама, як передбачалось, повинен прибути до Денвера на з’їзд своєї партії цього тижня, можливо навіть вже сьогодні.

Минулої неділі вранці на одній з доріг Денвера у вантажівці був арештований 28-річний Терін Гартрелл, при якому були виявлені дві гвинтівки, бронежилет, перуки, коробки з патронами, рації та наркотики, пише NEWSru.com.

«У відповідь на пряме питання, чи прибув він і його спільники, якщо такі існують, до Денвера, щоб вбити Обаму, Гартрелл відповів ствердно», - сказав представник поліції.

Для того, щоб упіймати його можливих співучасників була мобілізована місцева поліція. Незабаром в двох готелях Денвера заарештували 32-річного Натана Джонсона і 33-річного Шона Роберта Адольфа. Причому Адольф спробував втекти від поліцейських, вистрибнувши з шостого поверху. Після чого він потратив у лікарню. Як стало відомо у Джонсона було татуювання у вигляді свастики, і він входить в одне з націоналістичних угрупувань. Також була арештована подруга Джонсона Наташа Громек.

Як повідомляє канал CBS з посиланням на джерела в правоохоронних органах, змовники планували виконати вбивство Обами під час його виступу в четвер на з’їзді демократів, що проходить в місті, коли сенатор повинен був заявити про готовність балотуватися в президенти.

Потенційні вбивці, як повідомив однин з них, готувалися стріляти з далекобійних гвинтівок з оптичними прицілами з розташованої високо в залі позиції.

Федеральний атторней США Трій Айд підтвердив, що розслідування у даній справі продовжується, але запевнив, що ніякої загрози ні для Барака Обами, ні для жителів штату Колорадо зараз немає.

В понеділок в Денвері відкрився з’їзд Демократичної партії. Передбачається, що на ньому демократи виберуть Барака Обаму своїм єдиним кандидатом в президенти країни. Сам Обама прибуде на з’їзд пізніше на цьому тижні.

Нагадаємо, 8 серпня за підозрою в підготовці замаху на Барак Обами був арештований житель штату Флорида — в його готельному номері було виявлено зброю. Як зазначається в звіті секретної служби, під час навчання на підготовчих курсах в Майамі в кінці липня 2008 року Гейзел погрожував вбити Обаму. Розслідування продовжується.

Але і це було не першою передбачуваною спробою замаху на кандидата демократів. Так на початку липня 2007 року в місті Оттумва, штат Айова, поліція заарештувала людину, озброєну ножем з 20-сантиметровим лезом, біля входу в готель, де зупинився прибулий для зустрічі з виборцями Обама.

Відзначимо, що в травні 2007 року на самому початку президентської гонки Секретна служба США, що відповідає за безпеку президента і інших перших осіб держави, оголосила про те, що Обама взятийпід охорону її агентів. Офіційний представник служби Ерік Зарен пояснив тоді, що Обаму охороняють за особистою вказівкою міністра внутрішньої безпеки США Майкла Чертоффа, який ухвалив таке рішення після консультацій із спеціальною комісією Конгресу США.

Нагадаємо, що нещодавно Барак Обама оголосив, що балотуватиметься на посаду президента США в парі з сенатором Джозефом Байденом як кандидатом на посаду віце-президента. 65-річ­ний сенатор від невеликого штату Делавер на схід­ному узбережжі, Байден очолює в сенаті комітет з міжнародних відносин і володіє чималим досвідом у міжнародних справах.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com