Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Спільні навчання

На базі Міжнародного центру миротворчої діяльності і безпеки, розташованої на Яворівському загальновійськовому полігоні на Львівщині, вчора розпочалася активна фаза спільних українсько-американських командно-штабних навчань із залученням військ «Репід трайдент - 2008».

Як повідомили в Управлінні прес-служби Міністерства оборони України, ці навчання проходять в рамках програми НАТО «Партнерство заради миру». Крім організаторів навчань - українських і американських військовослужбовців, в них беруть участь представники 16 країн світу. До активної фази, зокрема, залучено понад 320 військовослужбовців Збройних Сил України і США.

Під час практичного етапу навчань «Репід трайдент - 2008» його учасники виконуватимуть миротворчі завдання в зоні відповідальності багатонаціонального батальйону.

Вони підготують місця несення служби підрозділами і виконання ними миротворчих завдань, реагуватимуть на зміни обстановки в зоні відповідальності, забезпечать надання гуманітарної допомоги місцевому населенню.

Для проведення маневрів військові використовують 79 одиниць техніки: 7 бронетранспортерів, 10 автомобілів «Хамер», 2 бойових розвідувальних дозорних машини, 21 ЗІЛ-131, 15 автомобілів УРАЛ-4320.

Навчання проходять в три етапи. На першому етапі відпрацьовуватимуться питання управління підрозділами під час підготовки до виконання миротворчих завдань і взяття підрозділами зони відповідальності.

На другому етапі учасники навчань виконуватимуть миротворчі завдання в зоні відповідальності багатонаціонального миротворчого батальйону.

Третій - завершальний етап, стане випробувальним для його учасників в управлінні підрозділами в складній обстановці і умінні терміново виводити підрозділи багатонаціонального миротворчого батальйону із зони відповідальності.

Спільні українсько-американські командно-штабні навчання почались 1 вересня і продовжаться до 13 вересня, а їх активна фаза завершиться 11 вересня.

У свою чергу, Комуністична партія України заявляє про необхідність негайного припинення військових навчань за участю країн НАТО і виведення їх військових підрозділів із території України. «Рапід трейдент-2008», активна фаза яких почалася сьогодні на Яворівському полігоні в Львівській області, не мають нічого спільного з підготовкою до виконання миротворчих завдань», - повідомляє прес-служба КПУ.

Українські комуністи стверджують, що ці учення направлені на «відробіток каральних операцій на територіях тих країн, які окуповані натівськими збройними силами і в яких встановлені маріонеткові проамериканські режими».

Зазначимо, що 11 квітня 2008 року Верховна Рада України голосами 363 з 447 народних депутатів, зареєстрованих у залі, прийняла Закон України «про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України в 2008 році для участі в багатонаціональних військових навчаннях». Відповідно до прийнятого закону, в 2008 році передбачається проведення за участю українських військовослужбовців 9 учень за межами території України і 11 військових навчань на території України, серед яких і «Репід Трайдент-2008».

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com