Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Vanco відкидає звинувачення

Засновник і президент Vanco Energy Company Джин Ван Дайк в своєму листі до Financial Times спростовує закиди Юлії Тимошенко, що «російські інтереси маскувалися за х’юстонською компанією Vanco Energy», оприлюднені раніше в інтерв‘ю цьому ж виданню.

Шановна редакціє! У своєму інтерв’ю вашому репортеру український Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що «російські інтереси маскувалися за х’юстонською компанією Vanco Energy» — компанією, яка належить мені і яку я очолюю.

У нас немає жодної зацікавленості залучати будь-яку російську нафтогазову компанію. У 2005 році український уряд організував відкритий тендер для геологічної розвідки нафтогазових родовищ на Прикерченському шельфі Чорного моря. Ми чесно виграли цей тендер в 2006 році, а в 2007 провели переговори і підписали з урядом Договір про розподіл продукції. Усе це робилося прозоро без участі жодної російської нафтової компанії. Ми мали розпочати розвідувальні роботи цього року. Але у травні уряд порушив нашу угоду — її скасування було одностороннім і неправомірним. Скільки коштує непорушність угод в Україні? Економіка жодної країни не може зростати, якщо уряди не поважають договори, укладені попередніми урядами. До того ж, такі дії влади гальмують розробку чорноморських енергетичних ресурсів, які в майбутньому могли б набагато зменшити залежність України від поставок російських газу і нафти. Ми неодноразово намагалися зустрітись з урядом і спробувати владнати справу, але безрезультатно. Тепер ми займаємося захистом наших прав за договором в суді. Викликають занепокоєння сигнали, що україн­ський уряд планує запросити російський Газпром для геологорозвідки і розробки родовищ в Чорному морі в Україні. Ми не зацікавленні в тому, щоб залучати Газпром в наш проект із урядом. Ми лише хочемо взятися до роботи та почати нафтогазову розвідку на Прикерченському шельфі, маючи на це право, згідно із нашим договором, який відповідає енергетичній безпеці українського народу.

Джин Ван Дайк,
засновник і президент Vanco Energy Company

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com