Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Експорт зерна з України досяг майже 5 млн. тонн

Експорт зерна з України з початку нового маркетингового року (МР, починається з 1 липня) склав 4,8 млн. тонн за прогнозом понад 20 млн. тонни на увесь МР.

Про це заявив заступник міністра аграрної політики Ярослав Гадзало на прес-конференції в Києві у четвер, повідомляє агентство «Інтерфакс Україна».

«Завтра експорт вже буде 5 млн. тонн за період з 1 липня. У середньому щодня експортується 166 тис. тонн, але, наприклад, учора — 208 тис. тонн», — сказав він.

Гадзало пові­домив, що з урахуванням інших сільгоспкультур експорт у цьому маркетинговому році складе 26 млн. тонн, що відповідає максимальним можливостям українських портів.

На даний час врожай зернових вже досяг 43,6 млн. тонн, однак через різну якість даних з регіонів, ця цифра складена як із зведень про чисту вагу, так і про вагу після збирання, уточнив заступник міністра.

За його словами, це дозволяє прогнозувати врожай зернових цього року у чистій вазі 48,6 млн. тонн, що з урахуванням залишків означає його пропозицію на ринок 54 млн. тонн при внутрішньому попиті близько 26 млн. тонн. Гадзало відзначив, що завдяки високим темпам експорту, постійній присутності на ринку Аграрного фонду й регіональних закупівель експортні ціни сьогодні задовольняють учасників ринку.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com