Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Грузія йде в НАТО

Грузія не відмовиться від курсу на вступ до НАТО, а «твердо і послідовно» продовжить добиватися членства в Альянсі. Про це заявив президент Грузії Михайло Саакашвілі на відкритті виїзного засідання Ради НАТО в Тбілісі, яке пройшло під керівництвом генерального секретаря альянсу Яапа де Хооп Схеффера, передає NEWSru.com. Засідання Ради альянсу проходить у форматі 26+1 (26 країн-членів НАТО плюс Грузія).

У перший робочий день засідання відбудеться підписання офіційного документа комісії ГРУЗІЯ-НАТО, після чого пройде перше засідання комісії. Комісія покликана сприяти здійсненню прийнятих на саміті в Бухаресті рішень з подальшої інтеграції Грузії до альянсу.

Саакашвілі заявив, що грузинське керівництво бачить в НАТО «гарантії своєї безпеки і територіальної цілісності». НАТО «підтримує територіальну цілісність Грузії в рамках міжнародно визнаних кордонів країни», - заявив генеральний секретар Альянсу Яап де Хооп Схеффер.

За його словами, «представники країн альянсу приїхали до Грузії на вельми серйозному етапі розвитку країни - після серпневого конфлікту з Росією».

«Позиція НАТО із самого початку була зрозумілою для всіх - Росія використовувала непропорційну силу проти Грузії», - нагадав генсек Альянсу і призвав Росію «дотримуватися умов угоди про припинення вогню, підписаного за посередництва президента Франції».

На думку представників Росії, підтримка НАТО намірів Грузії щодо вступу до Альянсу означає фактично заохочення подальших «агресивних дій Тбілісі на Кавказі».

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com