Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Студенти МАУП у Сирії

З 24 липня 2008 до 8 серпня 2008 року на запрошення Організації студентів Сирії і завдяки активному сприянню посольства Україні відбулася поїздка студентів МАУП у Сирію.

Студенти МАУП УА ІМВЛ у складі 4 осіб та керівника групи Юсеф Н.Н. відвідали Сирію разом з офіційною делегацією студентів зі знанням арабської мови. Поїздка мала культурно-освітній характер і продовжувалася 2 тижні.

Поїздка мала офіційний характер, тому все було на вищому рівні. Делегація прибула в Дамаск 25.07.08, де її зустріли представники Організації студентів Сирії. 4 дні делегація перебувала в столиці, де відбулася офіційна зустріч з ректором Університету Дамаска, з метою знайомства та обговорення перспектив спів­праці. Під час перебування в Дамаску делегація проживала в студентському гуртожитку на території академмістечка. Умови проживання були досить комфортними. Протягом 4 днів студенти відвідали культурний центр міста Бабтуму, насолодилися нічними краєвидами Дамаска з висоти гори Касьюн, відвідали найбільший ринок Хамі дію, побували в місті Маалюля та в церкві Каддіси Таклі, побували в музеях, в мечеті Омеядів а також здійснили екскурсії до двох університетів столиці -Університету Дамаска та Університету синхронного перекладу. Також відбулася цікава поїздка до зруйнованого Ізраїлем міста Кунейтра, що знаходиться на кордоні з Ізраїлем.

З Дамаска делегація в супроводі представника організації вирушила в Пальміру, де відвідала музей, та фортецю. Ввечері того ж дня студенти вирушили в м. Латакію, що знаходиться на березі Середземного моря. Студентів поселили в студентський гуртожиток, де також були гарні умови проживання. В цьому місті делегація перебувала також 4 дні. За цей час відбулася офіційна зустріч з ректором університету Тішрін. Культурна програма включала також візит до музею, до мавзолею Хафіза Асада, поїздку в фортецю Саллах Аддіна та в фортецю збудовану за часів Візантії. Студенти відвідали острів Тартус, та місто Угаріт, де винайшли перший в світі алфавіт. Студенти мали прекрасну можливість побачити як живуть звичайні люди даної країни, оскільки один з представників Організації студентів запросив делегацію в гості.

Після Латакії делегація вирушила до табору студентів та лікарів, які працюють на добровільних засадах з метою відбудови Сирії. Студенти були вражені активністю цього табору, який постійно переїжджає з місця на місце та надає безкоштовну медичну допомогу жителям. Студентам показали фільм про діяльність та результати роботи цього табору, що існує за рахунок Ор­ганізації студентів Сирії.

В Алеппо делегація провела два дні, де від­відала університет, фортецю, мечеть та місцевий базар, де студенти могли вдосталь відчути весь колорит Сходу.

Останні дні Делегація провела в Дамаску. Студенти мали більше власного вільного часу, тому кожен сам вирішував як його проводити. Студенти відвідували сувенірні лавки, бібліотеки та книжкові магазини, кафе та парки.

Протягом всього перебування сирійська сторона робила все можливе для забезпечення комфорту та безпеки студентів та викладачів.

Звіт заслуханий на Вченій Раді УА ІМВЛ 3 вересня 2008 року.

Заступник директора УА ІМВЛ
Н.Н.Юсеф

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com