Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Один з лідерів будівництва в Україні показав мільйонні збитки

Чистий збиток компанії XXІ Century Іnvestments (Кіпр), холдингової компанії девелоперської групи XXІ Вік (Київ), у першому півріччі 2008 року склав $76,763 млн, тоді як перше півріччя 2007 року компанія завершила із чистим прибутком $1 млрд 18,432 млн.

Із січня 2008 року акції компанії подешевшали на 61,27%, повідомляється на сайті LSE.

Як говориться в повідомленні компанії на Лондонській фондовій біржі в понеділок, збиток пов’язаний з переоцінкою активів убік  зменшення на $65,96 млн, тоді як за аналогічний період минулого року їхня вартість зросла на $1,04 млрд.

XXІ Century Іnvestments підкреслює, що її доходи в січні-червні зросли на 136% порівняно із січнем-червнем 2007 року — до $14,4 млн завдяки продажу цільових облігацій у сфері житлового будівництва й збільшенню доходу від оренди до $6,36 млн із $2,62 млн.

Нагадаємо, що у вересні компанія почала реструктуризацію бізнесу й продовжила зобов’язання по позиках. Вартість її акцій на Лондонській фондовій біржі зменшилася майже вдвічі за останній місяць.

Компанія оголосила про масові скорочення персоналу й вихід із сегментів складської нерухомості й логістики.

Як повідомляє компанія: «Ситуація на ринку нерухомості в країні й загальній політичній ситуації в регіоні дуже вплинула на ринок нерухомості й на її вартість».

У той же час, вартість акцій компанії з 29 серпня по 16 вересня на Лондонській фондовій біржі зменшилася вдвічі з 626 до 330 пунктів.

А за рік — на 77%, повідомляється на сайті LSE.

У той же час, дохід від операцій склав 20 млн доларів. А валовий прибуток — 18,7 млн доларів. Поточних активів у компанії 128,7 млн доларів. Усього капіталу й пасивів — 2 млрд доларів.

Компанію очолює депутат Київради Лев Парцхаладзе.

Корреспондент.net

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com