Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Що сприяє поверненню до холодної війни?

Міністр оборони Колумбії Хуан Мануель Сантос вважає, що військова присутність Росії в Латинській Америці сприятиме поверненню до часів холодної війни, повідомило в суботу, 4 жовтня колумбійське радіо Caracol

«У Росії, що володіє 16 тисячами атомних бомб, велике бажання бути ключовим гравцем в світі. Але її присутність в регіоні (Латинської Америки) сприятиме поверненню до холодної війни, — заявив Сантос в місті Картахена на півночі Колумбії напередодні його офіційного візиту до Москви.

За словами міністра, плановані на листопад в районі Карибського басейну маневри російського флоту на чолі з крейсером Петро Великий можуть дестабілізувати обстановку, оскільки впливають на баланс сил в регіоні і його стабільність.

«Росіяни вже продемонстрували силу, пославши два бомбардувальники, здатних нести 16 ядерних боєголовок, до Венесуели, що є нашим сусідом», — додав він.

Він порівняв нинішню ситуацію з Карибською кризою: «З епохи ракет президента Кеннеді ми не бачили нічого подібного в Латинській Америці. Хто б міг подумати декілька років назад, що поряд з нами виникне нове вогнище холодної війни між великими державами, в яку безпосередньо залучені сусідні країни, в деякій мірі пов’язані з нашими внутрішніми ворогами».

На його думку, терористи з Революційних збройних сил Колумбії шукають союзників, аналізують ситуацію і свою можливу участь в геополітичній грі, вже не регіональній, а такій, що перетворилася на світову.

Хуан Мануель Сантос сподівається, що його візит дозволить покращити відносини з Росією, з якою у Колумбії загальні підходи до боротьби з тероризмом, наркотрафіком і наймогутнішими в світі мафіями.

За матеріалами РІА Новини

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com